Slået op d.

Ecouture Blog

Kære læser,

Her på Ecoutures blog samler vi alskens herligheder og nyheder om Ecouture og Johannes arbejde som designer – fra kjoledesign, miljø og holdning til kostumer og nogle gange bare noget om livet som miljøbevidst designer i København.

Du kan altid komme videre til Ecoutures webshop  via topmenuen.

God læselyst!

Designer kjoler og økologisk tøj

Designer og stifter af Ecouture: Johanne Helger Lund tegner på taget. Foto: Pernille Kaalund

GemGem

Slået op d.

Nu kan du shoppe lækre, økologiske tasker hos Ecouture!

Mange kvinder kender til den lykkefølelse, der sprudler i kroppen, når man forkæler sig selv med en ny, lækker taske. Om det er en fed computertaske til arbejdet eller en fin håndtaske til festbrug, så er tasker bare en af de fedeste accessories, der findes. Men. Der er et stort men… 

Taskeproduktionen slider hårdt på miljøet og fabriksarbejdernes sundhed. Derfor har Ecouture ikke solgt tasker – indtil nu: For vi har endelig fundet et taskefirma, der formår at forene smukt design og etik. Vi er jublende glade! Firmaet er hollandske O My Bag, og du kan nu finde den første taskeforsendelse på webshoppen. Læs alt om de smukke, økologiske tasker og O My Bag her i blogindlægget.

Ligestilling, uddannelse og fair forhold

En O My Bag-taske er ikke bare en taske. Den er kommet til verden på en sådan vis, at den samtidig skaber positiv forandring i mange menneskers liv. O My Bag samarbejder udelukkende med fabrikker, hvor kvinder får den samme løn og har de samme rettigheder som mændene, der arbejder på fabrikkerne. Det er ikke en selvfølge i Indien, hvor kvinder ofte får en langt lavere løn end mænd – selvom de udfører det samme stykke arbejde.

Fabrikkerne bruger naturligvis ikke børnearbejde, tværtimod støtter de de ansattes børn i at få en uddannelse – og her særligt piger, da de ikke har lige så gode muligheder for uddannelse og karriere, som drengene har. Ordentlige fysiske og psykiske arbejdsforhold er selvfølgelig også et must, hvis man skal producere for O My Bag.

Økologisk læder til gavn for mennesker og moder jord

Det er ikke kun de sociale forhold, der er styr på hos O My Bag. Alle tasker er nemlig lavet af økologisk læder, hvilket betyder, at læderet er fremstillet ved hjælp af økologiske garvningsmetoder. Læderet kommer fra køer, der er døde af alderdom eller sygdom, eller som er blevet slagtet for at fremstille mad til den muslimske del af den indiske befolkning (da hinduer som bekendt ikke spiser oksekød).

Fabrikkerne, der laver de økologiske tasker, får deres læder fra leverandører i nærområdet, og de laver hele tiden tiltag, der gør produktionen mere miljøvenlig. En fabrik har eksempelvis igangsat et stort projekt, hvor regnvand indsamles til brug i garvningsprocessen.

O My Bag er meget gennemsigtige i deres kommunikation og erkender også, at der stadig er plads til forbedring på fabrikkerne. Derfor håber de, at læderfabrikkerne, via samarbejdet med O My Bag, kan få økonomi til at udvikle produktionen i en endnu mere miljøvenlig retning. Når du køber en O My Bag, får du således ikke bare en ekstremt lækker kvalitetstaske. Du støtter også op om, at fabrikkerne udvikler flere miljøvenlige produktionsmetoder, og at der kommer flere trygge arbejdspladser til lokalbefolkningen i Indien. Dem er der desværre ikke så mange af i modeindustrien.

Læs også: 4 dokumentarfilm, der tager dig bagom modebranchens glamourøse facade

Smukke, økologiske tasker, du vil elske hele livet

Ecouture har til en start håndplukket fire modeller fra O My Bags kollektion, som vi synes, passer supergodt til vores æstetik og feminine univers. Det er alle tidløse og klassiske designs, du kan tage med dig hele livet. Se, dét er bæredygtigt!

Se hele udvalget her.

Gå aldrig glip af nye accessories og tøj fra Ecouture

Vil du være sikker på, at du ikke går glip af nyheder på webshoppen? Så er det en god idé at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi sender nyhedsbrev ud tre-fire gange om måneden, når vi får nye produkter hjem. Du kan tilmelde dig her:

Slået op d.

4 dokumentarfilm, der tager dig bagom modebranchens glamourøse facade

Nogle gange siger et billede mere end tusinde ord. Og det gør sig i særdeleshed gældende, når man forsøger at begribe modebranchens miljømæssige og menneskelige konsekvenser. Heldigvis findes der rigtig mange dygtige dokumentarister, der har gjort arbejdet for os og filmet alt det, du ikke ser eller får at vide, når du åbner damebladet hos frisøren.

Ecouture har samlet fire must-see dokumentarer, der vil give dig et levende og veldokumenteret indblik i modebranchens skyggesider. Alle meget seværdige og underholdende på den der øjenopspærrende, neglebids-fremprovokerende måde. Så find dynen frem, saml familien eller veninderne og nyd en god dokumentar, der vil give dig masser af stof til eftertanke.

Den lille sjove: Mini-dokumentar om indiske kvinders syn på vestens aflagte tøj

Titel: Unravel | Udgivelsesår: 2012 | Længde: 14 min. | Tilgængelighed: Gratis på YouTube

Unravel er en fin, lille dokumentar, der tager dig og dit aflagte tøj med på en rejse til en lille landsby i Indien. Her ender en del af verdens kasserede tøj, hvor det bliver sorteret af byens kvinder og genanvendt til nyt garn. Mens kvinderne sorterer tøjet, funderer de over, hvad det er for nogle mennesker, der har ejet tøjet, før det kom til deres landsby. Det kommer der mange sjove analyser ud af, der giver dig mulighed for at beskue din livsstil gennem de indiske kvinders øjne.

Dette er en skøn og hyggelig film, du kan se med hele familien. Den kræver dog, at man kan læse engelske undertekster. Du kan se filmen gratis på YouTube.

Den veldokumenterede gyser (med en håbefuld slutning): Kan vi nå at redde planeten?

Titel: River Blue| Udgivelsesår: 2016 | Længde: 1 t. 35 min. | Tilgængelighed: Kan købes/lejes

Er du til smukke naturoptagelser og hårde facts, skal du se River Blue. Filmens skabere er taget med en vandbiolog rundt i verden for at efterforske tøjindustriens store, miljømæssige konsekvenser for verdens floder og have samt lokalbefolkningens helbred. Filmen sår frygt i maven, men den giver dig heldigvis også et spinkelt håb om, at vi kan nå at ændre kursen for den miljøkatastrofe, vi styrer mod. Den slutter nemlig af med at præsentere forskellige løsninger på tøjindustriens miljøudfordringer og giver bud på, hvordan vi sammen kan skabe en bæredygtig tøjindustri.

Se River Blue med alle dem, du kender, store som små, så de får øjnene op for, at vores forhold til tøj ikke kan fortsætte som nu, hvis vi vil give vores børn og børnebørn er god fremtid. Filmen kan lejes eller købes på her.

Foto: Stillbillede fra filmen River Blue

Den politiske tåreperser: Stærk film om arbejdsforholdene på Asiens tøjfabrikker

Titel: The True Cost| Udgivelsesår: 2015 | Længde: 1 t. 32 min. | Tilgængelighed: Kan ses på Netflix eller købes/lejes

True Cost er en filmisk smuk dokumentar, der giver en politisk vinkel på, hvordan vores storforbrug af billigt tøj påvirker andre menneskers liv og helbred. Hovedfokus i filmen er de ofte kritiserede forhold for de mennesker, der arbejder i tøjindustrien, hvor den kendte tragedie, da tøjfabrikken Rana Plaza i Bangladesh styrtede sammen, også bliver berørt. Her interviewes nogle af de kvinder, som overlevede fabrikkens kollaps, der tog 1127 menneskeliv med sig i ruinerne.

Filmen skyder med skarpt efter de producenter, der, på trods af deres viden om de usle forhold på fabrikkerne, stadig benytter sig af dem for at producere så billigt som muligt. Den rammer også os forbrugere lige i mellemgulvet og får en til at tænke over, hvilken slags forbruger man har lyst til at være fremadrettet. Alle voksne og teenagere vil have godt af at se denne film og få et realitytjek. Se den på Netflix eller køb/lej den på filmens hjemmeside.

Den kritiske detektivserie: Afsløring af tøjvirksomheders afbrænding af nyt tøj

Titel: Operation X. Den brændende sandhed| Udgivelsesår: 2017 | Længde: 42 min. | Tilgængelighed: Kan ses på TV2 Play

I den danske dokumentarserie Operation X afslører seriens vært Morthen Spiegelhauer, hvordan nogle af Skandinaviens største tøjbrands sender tonsvis af ubrugt tøj på forbrændingen hvert år. Med skjult kamera, anonyme interviews og laboratorietests gør værten det meget svært for virksomhederne at forklare sig ud af programmets afsløringer.

Den brændende sandhed er en ægte detektiv-efterforskning, der får dig til af overveje, hvilke tøjfirmaer du ønsker at støtte med din pengepung. Se gerne afsnittet med dine børn eller shoppeglade veninder. Du kan se det på TV2 Play, hvis du har login.

Læs også blogindlægget: Opråb!

Slået op d.

Nyhed! Natur, prikker og svensk porcelæn

Vi har netop været en sviptur til Sverige for at se Sägens nye smykkekollektioner og få de helt rigtige ringe, øreringe og halskæder med hjem til Danmark. Det var utroligt svært at begrænse sig! Men efter et par timers smykkejagt valgte vi tre meget elegante kollektioner af tre klassiske, svenske porcelænstel: Berså, Mon Amie og Swedish Grace. Se det smukke udvalg her i artiklen.

To timer i Sägens smykkehimmel

På Malmø Hovedbanegård blev vi hentet af Sägens designer Elin Sigrén, som kørte os hen til Sägens kontor Varket; et enormt hyggeligt og inspirerende kontorfællesskab, der holder til i en gammel bygning, hvor der tidligere har været bokseklub.

Kontorfællesskabet, som Sägen er en del af, er fuldkommen råt og magisk på én og samme tid. Der osede af kreativitet og nytænkning fra alle kontorerne, og vi blev faktisk lidt misundelige på de fede lokaler og fællesskabsånden. Så vi måtte lige minde hinanden om, hvor meget vi knuselsker vores skønne, skæve kjolesalon i Læderstræde.

Nyt liv til kasseret porcelæn

Efter en lille snak og en tår kaffe blev alle skuffer og skabe endevendt. Vi fik os også et kig ind i Sägens lager med alle porcelænstellene, som de svenske porcelænsfabrikker og antikforhandlere har kasseret på grund af skår eller andre småfejl, og som Sägen laver deres smykker af. Hvilken fantastisk måde at forvandle skrot til smykker på og derved undgå, at alt det fine porcelæn – og alle de ressourcer der er brugt på at lave det – går til spilde!

En hyldest til naturelementerne med grønne blade og blå dråber

Vi er yderst tilfredse med de kollektioner, vi valgte at tage med hjem til Danmark. Og vi er meget spændte på, hvordan du vil tage imod dem! De er alle valgt efter grundige overvejelser og med masser af tanker bag:

Berså-smykkerne er lavet af det klassiske Berså-stel, der blev lanceret i 1961. Det er den svenske designer Stig Lindberg, der står bag det fine, grønne service med det ikoniske blad. Vi er særligt vilde med de fine Berså-smykker på grund af referencen til naturen med de grønne blade. Det, synes vi, taler så godt sammen med Ecoutures tøj og vores kærlighed til naturen. Ja, og så elsker vi jo også farven grøn! Så det bliver ikke bedre.

Se hele vores udvalg af halskæder og øreringe her.

Den anden kollektion, vi faldt pladask for, var de nye, dråbeformede smykker af Mon Amie-porcelæn. Her er vi igen til falds for naturelementet i de fine regndråber. Mon Amie-porcelænet dateres tilbage til 1952, hvor porcelænsfabrikken Rörstrand valgte at producere Marianne Westmans blå teblomster for første gang. Smykkerne af dette stel er meget klassiske og elegante i deres look, og så passer de perfekt til alt vores blå tøj eller til at pifte et sort outfit op. Vi er kæmpe fan!

Læs mere om og bestil de elegante dråber her.

Man kan ikke sige Ecouture uden at sige prikker

De sidste par år er det gået op for os, at vi helt ubevidst er ved at tage patent på prikkerne – ligesom vores gode nabo Mads Nørgaard sidder lunt og godt på striberne. Så vi kom selvfølgelig ikke hjem fra Sverige uden en prik eller to. Her kommer den superlækre Swedish Grace-kollektion i spil: Runde, sirlige smykker i smukke farver og mønstre.

Vi havde i forvejen en del af de hvide og sorte Swedish Grace-smykker, men nu har vi suppleret op med ringe, halskæder og øringe af de blå, røde og rosafarvede stel. Swedish Grace er ligesom Berså og Mon Amie et klassisk og tidløst porcelænsstel. Det er den svenske designer Louise Adelborgs mesterværk, som hun lancerede allerede  i 1930. Dengang blev det kun produceret i hvid, men i dag laver Rörstrand stellet i flere farvevarianter, som vi nu kan få glæde af at pryde vores krop med. Vidunderligt!

Se hele vores udvalg af Swedish Grace-prikker her.

Gå aldrig glip af nye smykker, accessories og tøj fra Ecouture

Vil du være sikker på, at du ikke går glip af nyheder på webshoppen? Så er det en god idé at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi sender nyhedsbrev ud 3-4 gange om måneden, når vi får nye produkter hjem. Du kan tilmelde dig her:

GemGem

GemGem

Slået op d.

Guide til uldtøj: Derfor er økologisk uld et vidundermateriale

En god og varm beklædning betyder alt i den kolde tid, og her er og bliver økologisk uld bare det bedste til at holde dig varm og tempereret dagen lang. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor uldtøj bør være en fast del af din vintergarderobe, og hvorfor det er altafgørende, at ulden er økologisk. Du kan også finde inspiration til lækkert uldtøj fra Ecouture.

Designer og stifter af Ecouture: Johanne Helger Lund i Svaneke. Foto: Peter Mark

Uldtøj: Vores tip-tipoldemødres favorit

Allerede flere tusinde år f.Kr. var uldtøj vores formødres førstevalg. Ulden bevarede sin topplacering helt indtil 1800-tallet, hvor nye materialer som bomuld og senere kunstfibre som polyester udkonkurrerede ulden i popularitet. I dag indeholder langt de fleste garderober i Skandinavien kun ganske lidt uldtøj, og det er faktisk en skam. For uld har nogle helt unikke egenskaber, som du ikke finder hos andre tekstiler. Egenskaber, der kan redde enhver vintergarderobe.

Uldens vidunderlige egenskaber

En af uldens allervigtigste egenskaber er, at den holder dig varm, uden at du bliver svedig. Uldens fibre varmer nemlig kroppen, uden at sveden bliver på huden, og således reguleres din kropstemperatur naturligt. Det er supersmart, når nu de fleste af os lever et liv, hvor vi skiftevis opholder os udenfor og indenfor mange gange i løbet af en dag.

En anden fantastisk egenskab, som du helt sikkert vil elske, er, at uldtøj skal vaskes meget sjældent. Uld har nemlig en selvrensende evne, hvorfor du kan gå lang tid med det samme uldtøj, uden at det begynder at lugte. Kommer der alligevel en lille snert af lugt fra tøjet, kan du nøjes med at hænge det udenfor til luftning i nogle timer. Så er lugten pist væk. Uld er desuden det eneste naturmateriale, som ikke krøller, så strygningen slipper du også for!

Og når nu du slipper for at vaske dit uldtøj ofte, har det samtidig den dejlige følgevirkning, at tøjet vil holde sig pænt i mange, mange år: Færre vaske betyder mindre slitage. Tøj af uld kan derfor være en rigtig god investering til din garderobe, da du kan finde det frem hver eneste vinter år efter år. Det er både bæredygtigt for miljøet og din pengepung.

Men husk: Ulden skal være økologisk!

Det er altafgørende, at det uldtøj du anskaffer dig er økologisk – i hvert fald hvis du vil nyde godt af de fordele, der er beskrevet ovenfor. Ikke-økologisk uld har nemlig ofte gennemgået en såkaldt ’superwash’ under produktionen, hvor uldfibrene bliver dækket af en film af resin. Ulden vil stadig føles blød og lækker, men den vil hverken være temperaturregulerende, svedabsorberende eller beskytte mod svedlugt. Og så kan det hele jo være lidt lige meget – ik?

Se også Dillings infographic, hvor de sammenligner økologisk og konventionel uld og går mere i dybden med problematikken.

Hold kulden ude og sveden væk i uldtøj fra Ecouture

Hos Ecouture elsker vi uld – økologisk, selvfølgelig! – og vi bliver så glade, hver gang vi får fingre i nye, flotte og økologiske uldmaterialer. Så skal Johanne på arbejde og lave lækre designs til din vintergarderobe. Herunder finder du alle de uldprodukter, Ecouture har på lager lige nu; tøj, du absolut vil elske dig selv for at eje i mange, mange år!

Alle garderober fortjener en uldkjole eller fem!

Lige inden årsskiftet fik vi to fantastiske uldkjoler hjem: Mishelle og Jeanett. De er begge lavet af en glat og blød, økologisk uld og foret med økologisk bomuld; meget smukke og elegante kjoler, som du både kan bruge på jobbet og til fest.

Smukke, hjemmestrikkede uldponchoer

Ecoutures uldponchoer bliver håndstrikket af strikkekyndige damer rundt omkring i Danmark. De er produceret i en lækker, økologisk uld [GOTS-certificeret]. Selvom ponchoen er let og transparent, varmer den ganske meget, og den ser flot ud over vores kjoler og bluser. Se udvalget af ponchoer her.

Slå om-bluser, du kan have med i tasken

Vores fede Wrap-bluser er superfine og supervarme! De er lavet af økologisk merinould og er særligt gode over en kortærmet kjole eller T-shirt, så du får ekstra varme til både armene, skuldrene og nakken. De fylder nærmest ingenting, så de er lige til at have med i tasken og finde frem, når du får brug for lidt ekstra varme i løbet af dagen. De findes i sort og midnatsblå.

GemGem

Slået op d.

Johannes nytårstale – Velkommen 2018

Farvel og tak! 2017 – Et SUPERgodt, arbejdsomt og kreativt år for mit og Ecoutures vedkommende.

Atter en gang trådte jeg ud af stiletterne og op på stolen for kl. 00:00 at hoppe optimistisk og håbefuld ind i det nye år i selskab med (noget af) min elskede familie og gode, kloge, søde venner. Sammen skålede vi 2018 ind…

I 2018 fylder min ældste millenniumsøn 18 år – og det var første gang nogensinde i år, at han ikke var sammen med os nytårsaften. Lidt underligt alligevel!

Tegning af Maren Uthaug, kvinden bag Marens Blog

Året, der gik:

Mine børn: Er ved at være store nu… (begyndende tomrum).

Ferier: 2017 begyndte i Paris. Min svigermor fylde rundt og inviterede familien på en lille rejse. Så fik jeg alligevel oplevet min anden tur i Eiffeltårnet!

Foto: Peter Mark

Senere på året fik jeg heldigvis også et dejligt gensyn med “min” gamle by Barcelona, hvor jeg for præcis 20 år siden flyttede hen for at studere design og afslutte min design-uddannelse. At komme tilbage var lidt ligesom at møde en god, gammel ven. Man begynder lige nøjagtig der, hvor man slap. Får opfrisket minder, der lå hengemt på samme harddisk som sproget. Og det ligger der stadig alt sammen til ens store overraskelse. Et fedt trip down memory lane.

Læs også: Et gensyn med Barcelona.

Så var der selvfølgelig alle vores små ferier og lange weekender på Bornholm, hvor vi har boet i syv år, og som jeg derfor savner og ELSKER at besøge så ofte som muligt! Og sommeren var som sædvanlig en dejlig, kærkommen pause midt på året sammen med familien og søde venner.

En af de små ture, jeg fik til Bornholm, var Folkemøde 2017. Da jeg sad ved mit skrivebord en tilfældig grå hverdagsmorgen og åbnede min mailboks, tikkede der en invitation ind til at deltage i en debat på Folkemødet. Overskriften lød: Kan modeindustrien blive bæredygtig? Og hvem bærer ansvaret for en mere bæredygtig modeindustri: Er det forbrugeren, virksomheden eller en helt tredje?

Der fik jeg det ligesom dengang i skolen, når læreren spurgte om et eller andet, man godt kendte svaret på, med armen strakt helt oppe i luften. Her! Her – ta’ mig, ta’ mig… Det ved jeg nemlig godt! Så det vil jeg meget gerne svare på…

Læs også Folkemøde 2017 – Kan modeindustrien blive bæredygtig?Jeg vil i det hele taget altid meget gerne blande mig i debatten: Læs også: Ecouture har gæstet Grøn Snak.

Arbejde: Det har været et ganske arbejdsomt år i det lille verdensfirma – Ecouture.

IT faldet godt på plads sidste år. Så der blev frigjort mere tid og energi i løbet af 2017 til nye, spændende og kreative tiltag. Et af dem var…

Ecoutures nye størrelser. Dengang vores mormødre og farmødre var unge, var der ikke noget, der hed tøjstørrelse. Man gik ind til en skrædder, når man trængte til nyt tøj, og så fik man syet tøjet efter mål. Eller også syede man det selv eller fik nogen i familien til at gøre det. Men så kom masseproduktionen. Og med den blev der opfundet tøjstørrelser. Pludselig blev ens krop sat i kasser efter centimetermål, og man har siden skullet tage stilling til, hvilken (tøj)størrelse man bruger – eller er.

Som du måske har bemærket, har Ecouture  valgt at droppe disse meget hierarkiske tøjstørrelser. Vi valgte nemlig i 2017 at introducere nogle lidt anderledes størrelsesmærkater end dem, du finder hos de andre tøjbrands.

Velkommen til: Amazing, Beautiful, Marvelous, Lovely, Fantastic og Gorgeous! Læs også: Ecoutures nye størrelser.

Design: Der er heldigvis blevet plads til en del kreativitet i løbet af året, blandt andet i form af en masse nye designs og kjoler. En af de fine, nye kjoler, der kom i land i 2017, var Maren-kjolen, som er opstået i samarbejde med Maren Uthaug, kvinden bag Marens Blog. Samarbejdet har givet liv til denne skønne, elegante kjole i tre forskellige farver.

Læs også: Maren-kjolen er landet.

God morgen og rigtig hjerteligt VELKOMMEN 2018

Begynder altid den første dag i det nye år med at skrive mine nytårsforsætter og ønsker.

  • Fællesskab og familie: Nu, da ungerne så småt flyver fra reden, har jeg besluttet at se mine gode, nære veninder meget mere…
  • Kreativitet og fordybelse: Jeg håber og tror på, at der kommer endnu mere tid til kreativitet i 2018. Det er der jeg finder min glæde og gåpåmod… Både kjole-designs, men faktisk også gerne lidt flere kostumer, og haute couture ville jeg meget gerne arbejde med i år.
  • Miljøet er og forbliver min største kæphest! Så både mit, men også dit, kære læser, ved gud vigtigste ongoing forsæt SKAL selvfølgelig være at gøre en fornuftig indsats for at passe godt på moder jordkuglesen! For hvis vi ikke har en moder-jordkuglesen at bo på, kan alle andre kampe, man måtte have, jo være lige meget!

Nytårsønske for miljøet i 2018

Hmm… Men når man først begynder at tænke over det og måske sågar googler lidt om, hvordan det dog skal gå med miljøet, bliver man så uendelig ramt af håbløshed! *suk* Hvad kan vi overhovedet stille op med dette afgrundsdybe miljøkaos, vi står midt i?

Jeg forstår godt, at man mister modet ved tanken om, at universets milliarder af års udvikling er endt med dette: En kultur, hvor vi falder om med stress for at få råd til alt det, der undergraver vores eget, vores børns og mange andre arters livsgrundlag.

Selvfølgelig er gigantiske investeringer i både naturvidenskab og teknologi grundlæggende for, at vi har en chance for at få omlagt samfundet, så vi kan tilpasse os de forandrede livsvilkår, som klimaforandringerne vil medføre.

Tilslut dig “The Green Revolution”

Men jeg siger det lige igen! Du og jeg, vi kan også sagtens gøre noget. Tænk, hvis alle gør noget! Så meget vi kan i den hverdag, vi nu hver især har og ikke mindst i det erhverv, vi nu besidder… Lad os sammen, som hverdagsaktivister, ændre verden nedefra og gøre vores lille, kære planet til et venligere, mere opmuntrende og grønnere sted at være for os og de næste generationer!

Jeg begynder med mig selv. Først og fremmest med en erkendelse af situationens alvor! Dernæst gribe i egen barm og åbne øjnene for nødvendigheden af at ændre sin livsstil markant! Og det skal være NU! Vi er den sidste generation, der kan nå at ændre klimaforandringerne. Og det haster!

Det er sjovt! Ja, faktisk har jeg fundet ud af, at det giver mening med livet at have noget at kæmpe for og tro på. Det må være nogenlunde den følelse, man har som troende, tænker jeg som den galopperende ateist, jeg ellers er.

Og jeg håber, at det måske kan være anledningen til, at vi ved fælles indsats genfinder os selv som en del af naturen. Måske kan vi genforenes som EN hel, samlet klode, hvor man ikke har tid til at bekæmpe hinanden, men i stedet hjælpes ad for at rette op på vores allesammens hjem. Vi må begynde at fortælle de motiverende historier, der kan give os nye visioner om, hvad det gode liv er. Historier om nærhed, relationer og ansvar, fællesskab med både andre mennesker og naturen.

Præmien er STOR: At vi kan sikre vores børns og efterkommeres fremtid på en planet, fyldt med liv og mangfoldighed. Tiden er inde til forandring og et anderledes levet liv.

I sommer stod jeg i haven på Bornholm og lavede morgenyoga for at samle tankerne, inden jeg skulle sidde i debatpanel på Folkemødet. Fra min Triangle Pose så jeg igennem fingrene og lige ind i en smuk trækrone: “Godmorgen, lille træ – i dag skal jeg ud at tale din sag”. Men da jeg kom til den anden side og vendte rundt, så jeg igennem fingrene og lige ind i en ny, smuk trækrone, kom jeg til at tænke: “Godmorgen, lille træ – i dag skal jeg ud og tale din sag. Eller, nårh nej, VORES sag!” For alting her på kloden hænger jo sammen.

Her har du et link til en god hjemmeside med guider, der kan hjælpe dig med at komme godt i gang lige nu: Grøn forskel.

*☆Godt nytår, folks☆* 2018, bring it on…

It takes tree to tango

Johanne

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Slået op d.

Johannes 3 stylingidéer til nytårsfesten og din nytårskjole

Det er ved at være nytår, og det betyder, at du skal til at finde det helt rigtige outfit eller nytårskjole frem. Her giver jeg tre bud på smukke Ecouture festskud, som du kan springe ind i det nye år i.

1. Min absolut favorit i år er dette blå strutskørt!

Skørtet er superfint sammen med et bredt bælte, vores Twist-T-shirt i sort eller blå og evt. en sort uld Wrap-bluse over. Helt perfekt er det også med et par rulleskøjter over skulderen, som Tanja her. Så ved man altid, hvordan man skal komme hjem i en god festlig brandert:)

Ecoutures bindebluser er noget af det tøj, vi sælger mest af. Det skyldes, at de er vildt lækre at have på ud over en kjole, og så kan du både bruge dem til fest og til hverdag. Bindebluserne er udført i en dejlig blød, økologisk merinould, som ikke krøller. Den er lille og fiks og helt sikkert et stykke tøj, som du vil elske at tage på igen og igen. Den fås i sort og blå.

2. Et andet bud på en smuk nytårskjole er Maren-kjolen med flæsekanter

Kjolen er designet i samarbejde med den dygtige forfatter og tegner Maren Uthaug fra Marens Blog. Den er udført i en fantastisk, økologisk bomuldsatin og har flotte, dramatiske detaljer som flæsekant i kraven og ved udskæringen samt på ærmerne. Maren insisterede på, at den skulle have bindebånd i ryggen, og det var bare helt rigtigt set. Så smukt! Og hun har tegnet den lille dame til designet – Så i nakken bor “Den lille dame” sammen med sin tro følgesvend, hjerteballonen 🖤 Federe bliver det altså ikke.

Maren-kjolen kan bestilles her.nytårskjole maren kjolen

Silke underskirter: Maren-kjolen er 100 cm lang fra nakken og ned. Hvis du ønsker mere længde på kjolen, kan du forlænge den ved at have et af vores fine silkeskørter under, som her på billedet. Vi har underskørter i flere farver, så der er lidt til enhver smag.

3. Jeanett-kjolen er selvfølgelig også et nytårskjole-HIT 

Med en Jeanett fra Ecouture er du bare, vupti – klar til en aften i byen! Den er vores version af en delikat cocktailkjole, men den passer faktisk også perfekt til en feminin business-kjole. Ja, eller sågar en statsmedister.

Kjolen kan bestilles her.

Kjolen går fint alene i byen – altså man behøver egentlig ikke style den med noget andet. Men her har jeg stylet med et par flotte netstrømper, vores sorte runde porcelænsmykker og ladylike røde læber og neglelaknytårskjole jeanett kjole

Strømpebukser har vi kvinder jo altid brug for! Her på webshoppen kan du købe de lækreste strømpebukser, der sidder helt fantastisk og er af meget høj kvalitet. Desuden er de lavet af genanvendt nylon og er derfor meget bæredygtige. Du finder ikke bedre strømpebukser andre steder, og vi kan garantere for, at du vil elske dem!

Se hele udvalget af strømpebukser her.

 

Rigtig godt nytår!

Kærlig hilsen Johanne & Ecouture

foto-jo

 

 

Slået op d.

4. advent-giveaway: Vind den lækreste nytårspakke

I år falder den 4. søndag i advent juleaften, så den sidste præmie i vores adventskalender skal selvfølgelig være ekstra luksuriøs. Derfor har vi strikket den lækreste nytårspræmie sammen til dig, som lige kan nå at blive sendt eller hentet, inden vi skriver 2018. Læs mere om præmien og om, hvordan du deltager i lodtrækningen, her i blogindlægget.

Vind en nytårskjole samt masser af herligheder til nytårsaften og 2018

Af en eller andet grund formår nytårsaften altid at snige sig ind på en. Pludselig står man der den 29. december og finder ud af, at man hverken har styr på nytårs-outfittet eller indkøbene til nytårsmiddagen. PANIK! Her kan Ecoutures adventsgiveaway være behjælpelig. Den består nemlig af et lækkert potpourri af sager, du kan pynte dig med og nyde nytårsaften – samt lidt godt læsestof til det nye år. Læs alt om præmien her:

En valgfri kjole fra webshoppen samt fede accessories

En nytårskjole skal være noget særligt. Gerne lidt mere festlig og spraglet end den sædvanlige lille sorte. Og vi tør godt love, at Ecouture er leveringsdygtig i sådanne smukke nytårskjoler. Den heldige vinder af vores 4. advent-giveaway kan frit vælge en kjole fra webshoppen. Til præmien hører desuden et par mørkerøde bæredygtige netstrømpebukser og et festligt pandebånd.

Biodynamiske bobler fra Rosforth & Rosforth 

Vin er på top 10 over de fødevarer, der indeholder flest giftrester. I en nyere test af udenlandske rødvine på det danske marked indeholdt 47% af de testede konventionelle rødvine giftrester fra sprøjtegift. Så tror da pokker, at man får så ondt i hovedet dagen derpå!

Hos Ecouture serverer vi altid biodynamiske bobler for vores kunder om fredagen. Dem køber vi hos vinhandleren Rosforth & Rosforth, som ligger under broen på Christianshavn (se også deres webshop). Og det er ikke helt tilfældigt, at de ligger ud til vandet. Det gør de, så deres vin kan blive sejlet direkte ind til dem med båd. Således minimerer de deres miljøaftryk på transporten.

Rosforth & Rosforth har været meget gavmilde og udloddet en fin flaske røde bio-bobler fra Frankrig til en værdi af 288 kr. Så bliver din nytårsaften lige en tand mere luksuriøs på boble-kontoen.

En årskalender fra Marens Blog

Maren Uthaug – kvinden bag Marens blog – har doneret sin hylende morsomme 2018-årskalender med alle sine bedste striber. Maren er fast tegner for Politiken med striben “Ting jeg gjorde”, og så er hun meddesigner på vores smukke Maren-kjole, der stadig er på lager i sort, blå og rød.

Læs mere om kjolesamarbejdet her.

 

Sustain Daily giver dig inspiration til en mere bæredygtig hverdag…

Blog-fællesskabet Sustain Daily giver dig godt læsestof med et eksemplar af deres magasin Sustain Yearly. Magasinet er fyldt med fede artikler og tips og tricks til, hvordan du lever mere bæredygtigt og miljøvenligt. Hvis du ikke allerede kender Sustain Daily, kan vi varmt anbefale, at du begynder at følge dem. De skriver virkelig gode artikler om alt fra miljøvenlig madlavning til bæredygtig mode. Du kan følge dem her på deres Facebook-side eller besøge deres blog. Foruden dette får den heldige vinder også en øko-sæbe fra EcoEgo og en økologisk makeuppung fra Vivatex med i præmiem.

Sådan deltager du i lodtrækningen

For at være med i lodtrækningen om den lækre præmie skal du være tilmeldt Ecoutures nyhedsbrev samt skrive en kommentar til dette blogindlæg (nedenfor), hvor du tilkendegiver, at du gerne vil vinde præmien. Sidste chance for at deltage i konkurrencen er den 26. december kl. 00.00. Du får direkte besked på din e-mailadresse onsdag d. 27. december, hvis du har vundet.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig her:

Held og lykke og glædelig jul fra Ecouture!

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Slået op d.

3. advent-giveaway: Vind øko-undertøj & en bluse eller T-shirt

Denne tredje søndag i advent kan du vinde et gavekort på 500 kr. til Dillings webshop, hvor du kan shoppe fantastisk økologisk undertøj. Ecouture har et tilbagevendende samarbejde med det jyske familiefirma, som producerer vores Twist-modeller af deres skønne øko-tekstiler. Vi har netop fået en ny portion bluser og T-shirts ind ad døren fra Dilling, så du kan selvfølgelig også vinde en valgfri bluse eller T-shirt. Derudover indeholder præmien en lækker øko-sæbe og en økologisk makeuppung. Se, hvordan du deltager i lodtrækningen om præmien, længere nede i indlægget.

Dilling er en dansk familievirksomhed. De har produceret kvalitetsundertøj siden 1916 og tilbyder et bredt udvalg af økologisk undertøj i økologisk merinould og økologisk bomuld.

Derfor er det vigtigt, at du bruger økologisk undertøj

Økologiske fødevarer finder man i de fleste supermarkeder. Her er det almindeligt kendt, at bestemte tilsætningsstoffer ikke er tilladt, og i produktionen vægtes dyre- og miljøbeskyttelsen højt. Men hvordan forholder det sig egentlig med økologisk tøj – herunder undertøj? Har vi overhovedet brug for det?

Svaret er et stort og rungende JA. Fødevarer, der ikke er økologiske, kan indeholde sundhedsskadelige tilsætningsstoffer og spor af pesticider, og det samme gælder for tøj og tekstiler. Dit tøj og undertøj, som er i direkte kontakt med huden hver dag, kan derfor være fyldt med diverse kedelige kemiske stoffer fra produktionen. Og det siger jo sig selv, at vores kroppe reagerer på disse kemikalier: Huden kan blive irriteret, og i værste tilfælde kan du udvikle allergi og endnu værre sygdomme.

Hos Ecouture er vi rigtig glade for vores samarbejde med Dilling, som holder til i Herning. Alene det faktum, at de ejer Danmarks ældste farveri, der selvfølgelig er miljøvenligt, gør dem til en af de sejeste grønne virksomheder i landet. Og så er de virkelig flinke på den der gæve, jyske måde. Vi er fan!

Ecouture vil til hver en tid anbefale, at du investerer i noget lækkert, økologisk undertøj til dig selv og din familie. Og her er danske Dilling et rigtig godt bud. De producerer en bred kollektion af økologisk undertøj, hvor hvert led i produktionen efterlever høje krav til en ren tekstilproduktion.

Derfor købte de i 1991 Danmarks ældste, men samtidig mest moderne farveri. Her anvendes ingen skadelige kemikalier, og en miljøvenlig enzymbehandling sørger for ekstrabløde og holdbare produkter, som holder formen. Dilling producerer kun i EU – nærmere bestemt i Danmark, Tyskland og Litauen.

Vind gavekort til Dilling, T-shirt eller bluse fra Ecouture samt øko-sæbe og øko-makeuppung

Dilling har givet Ecouture et gavekort på 500 kr. til deres webshop, som vi udlodder til en af vores kunder. Vi kaster selv en valgfri Twist-bluse eller T-shirt i puljen. De er lavet af en dejlig blød øko-bomuldsjersey, og de passer supergodt til både nederdele og jeans. Foruden dette får den heldige vinder også en øko-sæbe fra EcoEgo og en økologisk makeuppung fra Vivatex med i præmiem.

Sådan deltager du i lodtrækningen: For at være med i lodtrækningen om den lækre præmie skal du være tilmeldt Ecoutures nyhedsbrev samt skrive en kommentar til dette blogindlæg (nedenfor), hvor du tilkendegiver, at du gerne vil vinde præmien. Sidste chance for at deltage i konkurrencen er tredje søndag i advent (d. 17. december) kl. 00.00. Du får direkte besked på din e-mailadresse mandag d. 18. december, hvis du har vundet.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig her:

Held og lykke fra Ecouture!

Ugens præmie indeholder: 1 x gavekort til Dillings webshop på DKK 500. 1 x valgfri Twist-bluse eller T-shirt fra Ecouture. 1 x øko-sæbe fra EcoEgo. 1 x makeuppung fra VivaTex.

GemGem

Slået op d.

2. advent-giveaway: Vintage under juletræet

Mange af Ecoutures designs er inspireret af forgangne årtiers kjole-snit, og vi elsker alt, hvad der har med modehistorie at gøre. Derfor har vi glædet os ekstra meget til denne uges adventgiveaway, hvor vi sætter fokus på shopping af vores formødres rober. Vi synes nemlig, at det giver rigtig god mening at genbruge alt det smukke vintagetøj, der findes derude, og som slet ikke er tæt på at være udtjent.

Til dette formål har vi inviteret den megaseje vintage-ekspert Pia Storm indenfor på bloggen, hvor hun i et gæsteindlæg giver gode råd til vintage-julegaver. Og så kan du selvfølgelig også vinde hendes skønne bog VINTAGE. Læs mere om bogen og om, hvordan du får mulighed for at vinde den – samt andre herligheder fra Ecoutures webshop – længere nede i indlægget. Men først Pia Storms gode vintage-råd og fire gaveideer:

Vintage er bæredygtigt, det er økonomisk, det er originalt, og det har personlighed. Men det kan være svært at komme i gang med – hvad skal man vælge, hvor kan man købe det henne, hvad nu, hvis man er bange for at være for fin eller pyntet? Alle disse spørgsmål giver Pia Storm dig svar på i sin bog VINTAGE. Foto: Corolina Segre

Giv en unik vintage-julegave

Julen er lige på trapperne, og det vælter ind ad døren med julekataloger og tilsvarende ønskesedler. Men vil du give en helt særlig og unik gave, som heller ikke koster så meget på miljøkontoen, kunne du overveje at lægge vintage under juletræet. Her er fire ideer:

1. Vintagetøj

Der er mange fordele ved at købe vintagetøj, både til sig selv og andre. Vintage er bæredygtigt, unikt, og ofte får man også rigtig god kvalitet for pengene. Når det er sagt, er tøj altid en udfording at give i gave, både nyt og gammelt, for man ved jo aldrig helt, om det sidder, som det skal. Så hvis du kaster dig ud i at købe vintagetøj i gave, så sørg for at have godt styr på modtagerens smag og mål, inden du står i butikken. Og husk at spørge ind til, om tøjet kan byttes, inden du svinger dankortet.

2. Vintage-accessories

En anden mulighed er at købe vintage accessories – en lækker taske, en smuk ring, et klassisk ur eller måske et silketørklæde? Der er rigtig mange fine vintage accessories at finde til både mænd og kvinder, som uden tvivl vil vække begejstring juleaften.

3. Gavekort til vintagebutik

Vil du gerne give en vintagejulegave, men er i tvivl om din modtagers størrelse og smag, sælger mange vintagebutikker også gavekort. På den måde er der ingen risiko for fejlkøb, og måske kan I endda få en god oplevelse sammen, når gavekortet skal indløses.

4. Vintage-læsestof

Kender du en, som elsker at gå på vintageskattejagt, så er bogen VINTAGE måske noget for hende. Med VINTAGE får hun nemlig masser af læsestof om, hvordan hun mestrer vintagejagten, hvad hun stiller op med sine fund, hvordan hun styler vintage og meget anden inspiration.

Glædelig jul og rigtig god vintagejagt! – Pia Storm

Psst… Find en liste over vintage-butikker i København på Pia Storms online vintageunivers Vintage Social

Denne uges præmie indeholder bogen VINTAGE, 3 x bæredygtige netstrømper og 1 x bæredygtige netstrømpebukser samt et gavekort til Ecoutures webshop på 300 kr.

Vind VINTAGE, bæredygtige netstrømper og gavekort til Ecoutures webshop

Denne anden søndag i advent kan du vinde Pia Storms bog VINTAGE, som vi hos Ecouture har læst med stor begejstring. I bogen guider Pia Storm dig til, hvordan du kommer i gang med at shoppe vintage, giver tips og tricks til vintageuniverset, baggrund og modehistorie og deler mange personlige historier.

Foruden bogen kan du vinde et gavekort til Ecoutures webshop på 300 kr, samt tre par netstrømper og et par netstrømpebukser, som du også kan købe på Ecoutures webshop. Strømperne og strømpebukserne passer perfekt til en smuk kjole, og så er de lavet af genanvendt nylon! Der er altså genbrug og genanvendelse for alle pengene i denne uges giveaway.

Læs også: Nylonstrømpens historie: Derfor skal strømpebukser være bæredygtige

Sådan deltager du: For at få fingre i den fine præmie skal du blot skrive i kommentarfeltet nedenfor, hvem der vil blive rigtig glad for netop denne uges præmie. Det kan være dig selv eller en, du holder af. Sidste chance for at deltage i konkurrencen er anden søndag i advent (d. 10. december) kl. 00.00. Du får direkte besked på din e-mailadresse mandag d. 11. december, hvis du har vundet. Held og lykke!

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Slået op d.

5 fantastiske gaveideer: Til ethvert gavebudget

Det er ved at være jul, og det betyder, at vi skal forkæle hinanden med julegaver. Men nogle gange kan det være svært at finde den helt perfekte gave til hende, der tilsyneladende har alt. Fortvivl dog ej: Ecouture har masser af lækre gaveideer i ærmet, som hun helt sikkert vil blive glad for! Og vi har fundet lidt forskelligt frem, så der er noget til ethvert gavebudget.

1. Alle kvinder bliver glade for kvalitets-strømpebukser

Strømpebukser har kvinder altid brug for. Her på webshoppen kan du købe de lækreste strømpebukser, der sidder helt fantastisk og er af meget høj kvalitet. Desuden er de lavet af genanvendt nylon og er derfor superbæredygtige. Du finder ikke bedre strømpebukser andre steder, og vi kan garantere for, at hun vil elske dem!

Strømpebukserne koster mellem 150 kr og 185 kr. Du kan også købe en pakke med tre stk. til 375 kr. Se hele udvalget af strømpebukser her.

2. Unikke smykker med kant og historie

Hvis du vil give en helt enestående julegave til en, der elsker at pynte sig, er smykkerne fra Sägen en fed gaveidé. De er lavet af kasseret, skandinavisk porcelæn, og vækker således historier fra fortiden til live i det fineste, skandinaviske design. Smykkerne bliver håndlavet i Sverige og er derfor unikke hver og en.

Du kan vælge mellem øreringe, ringe, halskæder og armbånd. Smykkerne ligger til priser fra 385 kr og op. Se hele udvalget af porcelænsmykker her.

3. En fin bindebluse, hun vil bruge igen og igen

Ecoutures bindebluser er noget af det tøj, vi sælger mest af. Det skyldes, at de er vildt lækre at have på ud over en kjole, og så kan hun både bruge dem til fest og til hverdag. Bindebluserne er udført i en dejlig blød, økologisk merinould, som ikke krøller. Den er lille og fiks og helt sikkert et stykke tøj, som hun vil elske at tage på igen og igen. En sikker vinder!

Bindebluserne koster 495 kr og fås i sort, blå og grå.

4. Lækre håndstrikkede uldponchoer

Ecoutures økologiske uldponchoer bliver strikket i Danmark af svigermor og farmor og andre strikkekyndige damer. De er vildt skønne at have på både sommer og vinter, og der er helt sikkert mange kvinder, der vil blive ellevilde over at åbne denne bløde pakke juleaften. Et fint og unikt beklædningstykke, som hun ikke vil se andre med på gaden. Ren luksus.

Ponchoerne koster 995 kr og findes i flere farver. Se alle Ecoutures uldponchoer her.

5. En smuk kjole er ALTID et hit

En smuk kjole vil falde i god jord hos de fleste kvinder. Sådan en lækker sag, som hun kan bruge, når hun skal til fest – eller måske en fin kjole til arbejdet. Ecouture har det hele. Er du i tvivl om, hvilken kjole hun vil blive allergladest for, kan du holde dig til at købe et gavekort, så hun selv kan vælge en efter jul. Du er også meget velkommen til at skrive til os eller komme ind i vores showroom. Så skal vi nok guide dig frem til den helt rigtige størrelse og kjole til hende.

Se hele Ecoutures udvalg af kjoler her.

Ecouture bytter alle julegaver indtil 15. januar 2018

Vi håber, at du kunne bruge vores gaveideer, og måske har du allerede fundet den helt rigtige gave til hende. Har du valgt den forkerte størrelse eller farve, skal du ikke være bange for, at dine penge går tabt. Ecouture bytter alle julegaver indtil d. 15. januar 2018 – både via post og i vores showroom. Tøj og accessories kan sagtens byttes til et gavekort, hvis der ikke lige er noget i vores webshop, der kan bruges her og nu.

Se flere gaveideer fra Ecouture her.

GemGem

Slået op d.

1. advent-giveaway: Vind luksus til lokkerne og andre lækkerier

Her i december vil Ecouture sætte fokus på, hvad det er for nogle produkter, vi vælger at skrive på ønskesedlen og putte i indkøbskurven op til jul. For det er nemlig sådan, at der altid er et grønt alternativ. Og vi vil selvfølgelig slå et slag for, at du skal støtte de miljøvenlige firmaer, når du skriver ønskeseddel og køber julegaver.

Derfor vil du på vores blog og via fire advent-giveaways blive præsenteret for nogle af Danmarks sejeste virksomheder og ildsjæle, der kæmper for miljøet og vores sundhed; virksomheder fra Danmark, som vi hos Ecouture personligt kender og samarbejder med. Vi kan derfor stå 100% inde for, at de har hjertet på rette sted!

Forkælelse til håret uden skadelig kemi

Denne første weekend i december kan du blandt andet vinde lækre, økologiske hårprodukter fra Zenz. En god shampoo, balsam og hårmaske er et klassisk ønske til jul, så mon ikke du selv eller nogen, du holder af, vil blive rigtig glad for denne præmie?

Zenz er Danmarks​ største bæredygtige og økologiske frisørkæde med 7 saloner og 50 frisører. Med egen danskproduceret produkteserie, Zenz Organic, som er baseret på naturlige og økologiske ingredienser.

Der er mange gode grunde til at købe de økologiske hårprodukter frem for de konventionelle. En stor andel af de hårprodukter, der sælges på det danske marked, har nemlig stoffer på ingredienslisten, som er miljøskadelige, allergifremkaldende og hormonforstyrrende. Øv! Så hvis du vil passe på miljøet og sikre dig, at du ikke udsætter dig selv eller dine kære for skadelig kemi, skal du kigge efter de økologiske hårprodukter.

Det er her, Zenz kommer ind i billedet. Med en passion for frisørfaget og et ønske om at skabe en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri har den grønne frisørkæde udviklet den eksklusive serie Zenz Organic Products. Alle hårprodukter i serien er allergicertificerede og svanemærkede, og de bruger kun økologisk certificerede ingredienser. We like!

Vind luksus gaveæske fra Zenz og andre øko-lækkerier

I denne første adventsgiveaway har vi strikket en lækker præmie sammen til dig. Zenz har kastet tre fantastiske hårprodukter i puljen samt et gavekort på 200 kr. til en behandling i en af deres grønne saloner. Det hele til en samlet værdi af 950 kr. Derudover indeholder præmien en lækker øko-sæbe fra EcoEgo, en makeuppung fra Vivatex samt et gavekort på 300 kr. til Ecoutures webshop.

Præmien skal selvfølgelig falde i gode hænder. Så for at være med i konkurrencen om gaveæsken skal du skrive en kommentar nederst i dette blogindlæg, hvor du beskriver, hvem der skal have gaven, hvis du vinder, og hvorfor denne person vil blive ekstra glad for den. Det kan være dig selv eller en, du holder af. Sidste chance for at deltage i konkurrencen er første adventssøndag (d.3. december) kl. 00.00. Du får direkte besked på din e-mailadresse mandag formiddag (d. 4. december), hvis du har vundet.

Den fede præmie indeholder: 1 x 250 ml shampoo, der har vundet en AllergyAward i 2017. 1 x 250 ml conditioner. 1 x 150 ml styling paste. 1 x gavekort til Zenz. 1 x økologisk makeuppung. 1 x økologisk håndsæbe. 1 x gavekort til Ecoutures webshop.

Psst… der er også forkælelse fra Zenz til jer, der bestiller på Ecoutures webshop i december

Foruden de skønne produkter har Zenz doneret 200 gavekort på 200 kr. til en frisørbehandling eller til at få 20% i rabat på deres webshop. Disse gavekort lægger vi i pakken til de første 200 decemberbestillinger på Ecoutures webshop.

Glædelig 1. adventssøndag!

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Slået op d.

7 fine outfits og idéer til jul & alle festerne

Julen banker på, og der er så mange hyggelige fester på vej… Heldigvis kan du finde masser af skønne designs på Ecoutures webshop, der vil sikre dig lidt ekstra jule-glæde og komplimenter med på vejen. Se med her og find inspiration til dine jule-outfits.

❤ Et vaskeægte jule-outfit med en rød Norah-kjole

Ecoutures røde Norah-kjole er et perfekt valg til julefesten eller julefrokosten. Den er superfin sammen med en sort uld-bindebluse eller en sort jakke, så du også kan holde varmen. Som accessories vil jeg anbefale hvide, runde smykker, der matcher prikkerne på kjolen og giver associationer til snefnug samt en rød, vandbaseret neglelak til at fuldende det røde look. Så bliver det altså ikke mere julet! Se og bestil kjolen her.

❤ Smuk og behagelig jerseykjole, du kan bruge hele året

LaChris-kjole kan bruges året rundt, og den er et perfekt valg til julen. Den er meget fin sammen med en uld-poncho og en af vores skønne silkeskørter under. Det varmer med underskørter, og så klæber kjoleskørtet ikke fast i strømperne. Som accessories anbefaler vi hvide, runde smykker samt en rød, vandbaseret neglelak.

PS. Du kan også få LaChris-kjolen med grøn kant her.

❤ Enkelt og stilfuldt blazer-outfit med røde accessories

Vi har netop fået Helena-blazeren ind ad døren. Den er lavet af den fineste, økologiske bomuld og foret med en økologisk bomuldsatin. Den fede blazer kan løfte ethvert outfit, og her har jeg matchet den med vores sorte Mille-nederdel for at skabe et enkelt og elegant look. For at gøre outfittet “julet” har jeg stylet det med røde smykker af genanvendt Eva-porcelæn og en rød, vandbaseret neglelak. Se og bestil Helena-blazeren her.

❤ Rødt retro-look med Pang!

Pang er en fed retro-kjole, som kan bruges til mange forskellige lejligheder. Den røde version passer perfekt til julens fester, og når det så bliver forår og sommer, har du den dejligste sommerkjole. Style kjolen med røde Eva-smykker og hop i et par strømpebukser af genanvendt nylon; så er du klar til fest! Du kan se og bestille Pang-kjolen her.

❤ Elegant og feminint flæse-look med Maren-kjolen

Maren er et af mine nyeste designs og en af mine yndlings-kjoler for tiden. Flæserne på kraven og ærmerne giver kjolen et helt særligt look, der gør kjolen ekstremt feminin og elegant på én og samme tid. Kjolen fås både i sort, rød og blå, og det er absolut en fest-kjole, du kan bruge til mange anledninger fremover. Jeg styler min sorte Maren-kjole med et hvidt eller farverigt silkeunderskørt og et par leggings af genanvendt nylon. Se og bestil Maren-kjolen her.

❤ Elegant sort/hvidt outfit med vest og skjorte

Jeg elsker sammensætningen af en hvid skjorte og en sort vest. Og så lige piftet op med en kort nederdel og røde læber og negle. Det er så simpelt og smukt! Vores Veronica-vest er syet af den lækreste, økologiske bomuldsatin med fine, småmønstrede tittekanter, som passer med vores sorte Mille-nederdel.  Et enkelt og elegant look – men for at gøre outfittet feminint, så man ikke kommer til at ligne en “lille mand”, har jeg valgt den elegante hvide Laura-skjorte med blondekanter. Sættet er stylet med hvide smykker af genanvendt porcelæn og en rød, vandbaseret neglelak. Se og bestil Veronica her.

❤ Spansk-inspireret jule-look med en rød Barcelona-kjole

Barcelona-kjolen er, som navnet afslører, inspireret af min kærlighed til Spanien og Barcelona. Den er også helt oplagt til jule-tamtam. Jeg styler altid min røde Barcelona-kjole med et sort silkeskørt under og en og lækker, økologisk uldponhco over. Som accessories matcher vores sorte porcelænsmykker vildt godt til kjolen – og til stort set alt andet tøj. Se og bestil den røde Barcelona-kjole her.

❤ Snyd ikke dig selv for et par bæredygtige strømpebukser, der sidder som en drøm

Strømpebukser er et ‘must have’ i vintergarderoben og under jule-kjolerne. Og det er altså lidt federe at have strømpebukser på, når de sidder ordentligt og ikke ruller ned på numsen. Nej tak! Derfor er vi ellevilde med strømpebukserne fra Swedish Stockings. De sidder, som de skal, og så er de lavet af op til 98% genanvendt materiale. Find strømpebukserne her.

Kærlige knus & julekjoler

 Johanne og Ecouture

foto-jo

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem