Om Ecouture

Johanne Helger Lund. Foto: Pernille Kaalund

Datter af teatret

Ecouture er etableret i 2009 af designer Johanne Helger Lund. Hun er datter af skuespillerinden Anne Marie Helger og musikeren Carsten Lund, og er derfor født med scenekunst og teaterblod i årene. Allerede som 14-årig syede Johanne kostumer til teateret, og siden har hun arbejdet med teater, film og tv som både kostumier og scenograf. Johanne er uddannet designer og tilskærer i Barcelona og København.

Ecouture kender kvindekroppen

Johanne har studeret kvindekroppen i 30 år. Ecouture laver designs, der sidder godt på kvindekroppen, der er behagelige at have på, og som er lavet af økologiske, bæredygtige og slidstærke materialer. Vi håber, at du vil bruge vores tøj flittigt i mange år frem. For er der noget en Ecouturekjole ikke vil, så er det at hænge bagerst i skabet. Den vil bruges, og den vil bruges op. Vores drøm er, at Ecouture kan være med til at gøre op med brug og smid væk-kulturen, som er yderst skadelig for vores allesammens planet såvel som din pengepung. Vil vil have at du elsker hver og en af dine Ecouture-kjoler og passer rigtig godt på dem.

Vi er gennemsigtige, og vores kunder bestemmer også!

Hos Ecouture lytter vi meget til vores kunder, og vi tager gerne imod gode forslag til nye designs. Du kan først og fremmest møde os på de sociale medier, hvor vi ofte spørger til råds om nye tiltag i virksomheden og kommende designs - for eksempel via afstemninger. Find os på Facebook og Instagram.

Derudover blogger vi i ny og næ for at give dig indsigt i Ecoutures designprocesser, arbejde og ikke mindst holdninger. Vi er en virksomhed, der ikke er bange for at blande os i samfundsdebatten, specielt når det handler om miljøet og social ansvarlighed. Læs vores blog.

Forudbestil og vær med til at passe på miljøet

Ecouture holder løbende omvendt udsalg, hvilket betyder, at du kan bestille vores nyeste designs i forsalg med en forsalgsrabat. Herefter producerer vi de nye designs i det antal, som vi har fået ind af forudbestillinger - plus lidt ekstra. På den måde undgår vi at overproducere og bruge unødigt af jordens ressourcer, for ikke at tale om at skulle være nødt til at smide tøjet ud, hvis det ikke sælger. Nej tak - det kommer ikke til at ske på vores vagt! Læs mere om konceptet.

Vi vil være frontløbere for en fair og bæredygtig modebranche

I 2012 vandt Johanne/Ecouture Ivækst-prisen i kategorien ÅRETS IDEALIST. Og er der noget Ecouture og Johanne aldrig vil give slip på, så er det vores etik og idealisme. Ecouture er først og fremmest en designvirksomhed, men vi er også drevet af en politisk agenda, der går ud på, at vi vil ruske op i modeindustrien. Modeindustrien er nemlig en af de mest forurenende i verden, og den tvinger mange steder folk til at arbejde under yderst kritisable forhold. Det holder simpelthen ikke. Derfor har respekt for mennesker og miljø været en hjertesag for Johanne og Ecouture fra starten i 2009.

”Bæredygtighed er min kæphest. Jeg kæmper for at passe på den verden, vi lever i, og jeg går ikke på kompromis med etik og miljø. Jeg bruger materialer, som ikke har forurenet vildt undervejs, og jeg vil være sikker på, at det går godt for dem, der lever af at lave mit tøj. Designet kommer først, men tøjet skal OGSÅ være bæredygtigt. Så jo, vi laver divatøj med fuld skrue! Men det sker med respekt for mennesker og miljøet.” - Johanne Helger Lund

Du kan læse alt om, hvad Ecouture gør for at passe på miljøet og mennesker, når vi producerer dit tøj, her i vores CSR-profil.