Om Ecouture

Datter af teatret

Ecouture er et designfirma, etableret af designer Johanne Helger Lund. Hun er datter af skuespillerinden Anne Marie Helger og musikeren Carsten Lund, og er derfor født med scenekunst og teaterblod i årene. Allerede som 14-årig syede Johanne kostumer til en ungdomsteatergruppe, og siden har hun arbejdet med teater, film og tv som både kostumier og scenograf. Johanne er uddannet designer og tilskærer i Barcelona og København.

Økologisk tøj til kvinder med hang til glamour

Grundideén bag Ecouture er at skabe en miljøvenlig designvirksomhed, inspireret af den franske haute coture. Ecouture er kunstnerisk design med rod i teateret og syet af økologiske og miljøvenlige tekstiler. Tøj til kvinder med sans for etik, kærlighed til naturlige materialer og hang til glamour – kvinder, som tør give udtryk for individualitet. Kvinder, der godt kan lide at gøre noget ud af sig selv, oven i købet med god samvittighed.

Ecouture vil være frontløbere for en bæredygtig modeindustri

December 2012 vandt Johanne/Ecouture Ivækst-prisen i kategorien ÅRETS IDEALIST. Og er der noget Ecouture og Johanne aldrig vil give slip på, er det vores etik og idealisme. Ecouture er først og fremmest en designvirksomhed, men vi er også drevet af en politisk agenda, der går ud på, at vi vil ruske op i modeindustrien. Modeindustrien er nemlig en af de mest forurenende i verden, og den tvinger mange steder folk til at arbejde under yderst kritisable forhold. Det holder simpelthen ikke. Derfor har respekt for mennesker og miljø været en hjertesag for Johanne og Ecouture fra starten i 2009. 

”Bæredygtighed er min kæphest. Jeg kæmper for at passe på den verden, vi lever i, og jeg går ikke på kompromis med etik og miljø. Jeg bruger materialer, som ikke har forurenet vildt undervejs, og jeg vil være sikker på, at det går godt for dem, der lever af at lave mit tøj. Designet kommer først, men tøjet skal OGSÅ være bæredygtigt. Så jo, vi laver divatøj med fuld skrue! Men det sker med respekt for mennesker og miljøet.” - Johanne Helger Lund

Du kan læse alt om, hvad Ecouture gør for at passe på miljøet og mennesker, når vi producerer dit tøj her i vores CSR-profil.