Om Ecouture

Økologisk tøj til kvinder, der ønsker sig feminint design af god kvalitet

Ecouture designer kvalitetskjoler, der har en feminin pasform, som er behagelige at have på, og som er tidsløse i deres designs. På den måde håber vi, at alle jer, der går i vores tøj, vil bruge det flittigt i mange år frem. For er det noget en Ecouture kjole ikke vil, så er det at hænge bagerst i skabet. Den vil bruges, og den vil bruges op. Således er vores drøm, at Ecouture kan være med til at gøre op med brug og smid væk-kulturen, som er yderst skadelig for vores allesammens planet såvel som din pengepung.

Datter af teatret

Ecouture er etableret af designer Johanne Helger Lund. Hun er datter af skuespillerinden Anne Marie Helger og musikeren Carsten Lund, og er derfor født med scenekunst og teaterblod i årene. Allerede som 14-årig syede Johanne kostumer til teateret, og siden har hun arbejdet med teater, film og tv som både kostumier og scenograf. Johanne er uddannet designer og tilskærer i Barcelona og København.

Vi er gennemsigtige, og vores kunder bestemmer også!

Hos Ecouture lytter vi meget til vores kunder, og vi tager gerne imod gode forslag til nye designs. Årsagen til at vi udgiver nye designs hver eneste måned, i stedet for større årlige kollektioner, er faktisk, at dét fra starten var et stort ønske blandt vores kunder.

Størstedelen af dialogen med vores kunder foregår på de sociale medier. Her spørger vi ofte til råds om nye tiltag i virksomheden og kommende designs - for eksempel via afstemninger. Derudover blogger vi i ny og næ for at give vores kunder indsigt i Ecoutures designprocesser, arbejde og ikke mindst holdninger. For vi er nemlig en virksomhed, der ikke er bange for at blande os i samfundsdebatten, specielt når det handler om miljøet og social ansvarlighed. Læs vores blog.

Vi vil være frontløbere for en fair og bæredygtig modebranche

December 2012 vandt Johanne/Ecouture Ivækst-prisen i kategorien ÅRETS IDEALIST. Og er der noget Ecouture og Johanne aldrig vil give slip på, er det vores etik og idealisme. Ecouture er først og fremmest en designvirksomhed, men vi er også drevet af en politisk agenda, der går ud på, at vi vil ruske op i modeindustrien. Modeindustrien er nemlig en af de mest forurenende i verden, og den tvinger mange steder folk til at arbejde under yderst kritisable forhold. Det holder simpelthen ikke. Derfor har respekt for mennesker og miljø været en hjertesag for Johanne og Ecouture fra starten i 2009.

”Bæredygtighed er min kæphest. Jeg kæmper for at passe på den verden, vi lever i, og jeg går ikke på kompromis med etik og miljø. Jeg bruger materialer, som ikke har forurenet vildt undervejs, og jeg vil være sikker på, at det går godt for dem, der lever af at lave mit tøj. Designet kommer først, men tøjet skal OGSÅ være bæredygtigt. Så jo, vi laver divatøj med fuld skrue! Men det sker med respekt for mennesker og miljøet.” - Johanne Helger Lund

Du kan læse alt om, hvad Ecouture gør for at passe på miljøet og mennesker, når vi producerer dit tøj, her i vores CSR-profil.