Om Ecouture

Datter af teatret

Ecouture er et designfirma, etableret af designeren Johanne Helger Lund. Hun er datter af skuespillerinden Anne Marie Helger og musikeren Carsten Lund, og er derfor født med scenekunst og teaterblod i årene. Allerede som 14-årig syede Johanne kostumer til en ungdomsteatergruppe, og siden har hun arbejdet med teater, film og tv som både kostumier og scenograf. Johanne er uddannet designer og tilskærer i Barcelona og København.

About_Ecouture - økologisk tøj Johanne kalder sig selv et 2. generationsblomsterbarn

Tekstilindustrien er blandt de mest forurenende i verden og tvinger mange steder folk til at arbejde under yderst kritisable forhold. Det holder simpelthen ikke. Derfor har respekt for mennesker og miljø været en hjertesag for Johanne fra starten. Og hun var da heller ikke i tvivl, da hun i 2003 startede sit første tøjfirma (og siden Ecouture i 2009). Hendes virksomhed skulle fremstille bæredygtigt og økologisk tøj med respekt for mennesker og miljø.

”Bæredygtighed er min kæphest. Jeg kæmper for at passe på den verden, vi lever i, og jeg går ikke på kompromis med etik og miljø. Jeg vil bruge materialer, som ikke har forurenet vildt undervejs, og jeg vil være sikker på, at det går godt for dem, der lever af at lave mit tøj. Ecouture produceres med omtanke for både miljø og arbejdsforhold. Designet kommer først, men tøjet skal OGSÅ være bæredygtigt. Så jo, vi laver divatøj med fuld skrue! Men det sker med respekt for mennesker og miljøet.

Jeg mener, at det er os som producenter, der har det største ansvar. Det kan vi ikke lægge over på forbrugerne. Og heldigvis kommer der mere og mere opmærksomhed på tekstilindustriens skadelige miljøpåvirkning.”

December 2012 vandt Johanne Helger Lund/Ecouture Ivækst-PRISEN i kategorien ÅRETS IDEALIST.

Banner-_rets_Idealist

Grundidéen bag Ecouture

Er en miljøvenlig, dansk designvirksomhed, inspireret af den franske haute coture-idé. Kunstnerisk design med rod i teateret og syet af økologiske og miljøvenlige tekstiler. Vi skaber økologisk tøj til kvinder med sans for etik, kærlighed til naturlige materialer og hang til glamour – kvinder, som tør give udtryk for individualitet. Kvinder, der godt kan lide at gøre noget ud af sig selv, oven i købet med god samvittighed. Vores filosofi er, at hvis du tør rette ryggen og stråle, følger der en masse selvtillid og meget andet godt med.

carmenOvenfor ses vores klassiker Carmen-kjolen: Til venstre, Birgitte Hjort Sørensen i vores Carmen-kjole. Til højre, Anne Marie Helger i kostume kreeret til en filmen “Fanny Farveløs”

Økologisk tøj – Et meget miljøvenligt mærke!

Ecouture benytter naturlige tekstilfibre som økologisk bomuld, hør, hamp, silke og uld; fibre, som kan dyrkes miljøvenligt og efter reglerne for økologisk jordbrug. Det er tekstiler mærket af organisationer som GOTS (Global Organic Textile Standard).

Vore systuer i Polen, Bulgarien, Litauen og Danmark står for al opsyning af vores tøj. Her har de ansatte ordentlige arbejdsforhold og et godt arbejdsklima under gode, lovlige forhold. Design, efterbehandling og salg foregår i Danmark.

På den måde bliver der taget hensyn til miljøet og hånd om de mennesker, der arbejder i produktionen. For Ecouture betyder det nemlig alt, at vi laver mode på en ansvarlig måde!

Læs Ecoutures CSR-profil.