Mors Dag

Johanne
11/05/2023

Sikke'n skøn dag at hylde alle de fantastiske mødre, der har givet os liv, kærlighed og nogle af vores små særegenheder! Mors dag blev opfundet i USA i 1872 af den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe. Oprindeligt var tanken at dagen også skulle være en dag for fred. En herlig anledning til at fortælle sin mor, at man elsker og værdsætter hende. Og der er mange måder at sige det på...

Tak for kampen til vores mødre og formødre!

Denne dag vil jeg tænke på min mor og vores formødre. Takke dem for alt det, jeg har, og som jeg tuller rundt og tager for givet. Beundre deres mod og kampånd! Det er SÅ vildt, hvad vi bare tager for givet i dag. Det er kun lige over 100 år siden, kvinderne i Danmark fik valg- og stemmeret. WTF! Og alligevel tillader jeg mig, for det meste, at gå rundt og glemme at sætte pris på vores tapre formødre.

Kvinders stemmeret: 1915: Danmark. 1918: Canada, Storbritannien, Tyskland, Polen, Rusland, Østrig. 1919: Holland, Belgien, Ukraine. 1920: USA. 1921: Sverige.1931: Chile, Portugal, Spanien.1945: Frankrig, Ungarn, Japan, Kroatien, Slovenien, Italien.1952: Grækenland.

1971: Schweiz! Først i 1971 fik de schweiziske kvinder lov at gå til stemmeurnerne. Det år, jeg blev født!

Tak mor! ❥

Jeg kender ikke mange, der som min egen lille SEJE mor, har støttet og hjulpet mennesker i nød og talt deres sag, igen og igen… Til stor inspiration og beundring for mig og sikkert også mange andre.

Nåja - og så er der det med kjolerne! ”Æblet falder ikke langt fra pæren” som hun ville sige.  Altså hun har selvfølgelig været en stor inspiration for mig, som designer. Jeg tror nok, vi kan blive enige om, at min interesse for kjoler er kommet fra hende. Faktisk fik jeg kun kostumer og påklædningsdukker i sutteflasken. Og mange tak for det;)

Jeg må finde på en lille gave... Min mor og jeg ELSKER blomster, men der er også masser af gode alternativer til de traditionelle afskårne blomster, der som bekendt er ret belastende for miljøet. Man kan for eksempel give en plante i stedet, eller måske en hyggelig mor-datter tur på restuarant eller ud i naturen, hvor man sammen kan nyde de vilde blomster, buske og træer, der netop er sprunget ud. En anden mulighed - eller bare et supplement til førnævnte gaveidéer - er at give hende en lille, bæredygtig gave, hun vil få gavn og glæde af i længere tid. Jeg  har samlet 3 af slagsen, som du kan lade dig inspirere af. Glædelig Mors Dag.

 

 

1. Håndtrykt økologisk T-shirt 

Denne fine T-shirt med Ecoutures "Klimakriger" print, bliver håndprintet på bestilling. Da vi selv håndtrykker printet, kan der gå op til to uge fra du bestiller T-shirten, og til vi sender den til dig/du kan afhente den i vores kjolesalon.

Materiale: 100% økologisk bomuld.

2. Tofarvede granny net

En rummelig strandtaske eller et indkøbsnet har vi vel alle brug for.
Disse skønne tofarvede granny net er også meget smukke, til opbevaring af alskens sager i hjemmet. F.eks. til at holde styr på sko, træningstøj, dine tomme champagneflasker eller til anden affaldssortering.

3. Kør din mor en tur ud i det blå...

Du kan leje en Family Bike og også trille din mor en tur ud i det blå...

Til klimademo med min mor i min kærestes cykeltaxa.

1 tanke om “Mors Dag

  1. Spændende artikel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.