Ecoutures måleguide

Hvorfor skal jeg tage mine mål?

For at sikre, at du modtager den rigtige størrelse i første hug, er det vigtigt, at du måler din krop, før du bestiller dit tøj hos os. Det tager lige et par minutter ekstra, men vi lover dig, at det er godt givet ud.

Hvordan tager jeg mine mål? 

Det er ikke svært at måle sig selv. Alt, hvad det kræver, er et målebånd. Har du ikke et målebånd ved hånden, kan du bruge en snor, noget garn eller lignende og måle din omkreds på en tommestok eller en lineal.

Du skal tage følgende mål:

Bryst: Mål brystet på det bredeste sted og sørg for, at målebåndet går lige hen over ryggen.

Talje: Mål taljen på det smalleste sted.

Hofte: Mål hoften ca 20 cm ned fra taljen - på det bredeste sted og sørg for, at målebåndet går lige hen over bagdelen.

Ecoutures standard målskema

Se Ecoutures standardmål nedenfor. Bemærk dog, at vores designs kan være forskellige i pasform, så dobbeltjek altid under de individuelle mål på produkternes egne sider. Du vil sandsynligvis ikke passe målene 100 % - så gå efter at barmen passer dig godt (+ 1-3 cm). Man skal generelt ikke være bange for lidt ekstra vidde i stoffet på en 2-5 cm og gerne mere i hoftevidden. Men der må selvsagt ikke være nogle mål, du slet ikke kan passe! Så skal du en størrelse op. Og husk, at især bomuld krymper 2-4 %, alt efter hvordan du vasker det.

Størrelse Barm Talje Hofte Overarm
Amazing 90 70 95 30,5
Beautiful 95 75 100 32
Marvelous 100 80 105 33,5
Lovely 105 85 110 35
Fantastic 110 90 115 36,5
Gorgeous 115 95 120 38


Stadig i tvivl om din størrelse?

Du er altid velkommen til at maile os dine mål eller vedhæfte dem i en kommentar til din ordre. Så dobbeltjekker vi, om den valgte størrelse passer dig. Send os følgende mål: Brystvidde, taljevidde og hoftevidde.

Mail: shop@ecouture.dk

Faconguide - vælg det rette kjolesnit

Hos Ecouture gør vi os umage med at lave designs, der passer til så mange kropfaconer som muligt. Men vi kan ikke altid favne alle kropfaconer i et enkelt design, og forskellige kroptyper kan se bedre ud i bestemte kjolesnit frem for andre.

Derfor har vi lavet en lille faconguide, der skal hjælpe dig med at finde ud af hvilke kjolesnit, du skal gå efter. Læs med nedenfor.

Søjlefacon

Kendetegn: Mindre bryster • Mindre numse

Gå efter kropsnære kjoler, der fremhæver din talje. Undgå bluser, der er samme farve som din underdel, da det vil få dine former til at flyde ud. Toppe og kjoler med empiresnit vil også klæde din figur. Undgå A-formede kjoler, da du har brug for kjoler, der sidder til i taljen og giver dig former. Gå i stedet efter kjoler med indsnit, små bælter eller bindebånd.

Husk: Korte bluser og jakker skærer dig lige dér, hvor din talje er, og giver dig i stedet en kasseagtigt facon.

Pærefacon

Kendetegn: Bredere hofter • Større lår • Større numse • Smalle skuldre • Mindre bryster • Flad mave

Dine smalle skuldre gør, at du kan gå med de fleste overdele. En blazer med brede skuldre vil passe godt til din figur og udligne forskellen mellem din over- og underkrop. Udnyt dine smalle skuldre og fine overkrop og vælg kjoler, der sidder stramt til foroven, men går ud forneden.

Husk: Kjoler og nederdele med god, luftig vidde i skørtet sætter fokus på talje og barm og virker flatterende på hofter og lår.

Æblefacon

Kendetegn: Større bryster • Smallere hofte • Mindre numse • Slankere ben
Vælg gerne kjoler med en lækker udskæring, da den trækker opmærksomheden op på din barm. Kjoler med A-snit eller empiresnit, der er stramme foroven, men løse forneden er gode til denne kropsfacon.

Omvendt-trekantfacon

Kendetegn: Bredere skuldre • Smallere hofter • Mindre numse • Længere ben

Vælg gerne en kjole, der er markeret i taljen. Empiresnit fungerer godt, idet det sidder tæt til under barmen, men falder løst over maven, så den retter opmærksomheden mod den slankeste del af din torso: Området lige under brystet. Husk altid at vælge en kjole med dyb udskæring. Den brede, udringede halsudskæring hjælper med at afstemme din brystparti med resten af din krop.

Gå efter smalle overdele, gerne med print, eller v-udskæring, der trækker opmærksomheden nedad.

Timeglasfacon

Kendetegn: Større bryster • Større numse • Større hofte • Mindre talje

Den Marilyn Monroe-inspirerede kjole med smal talje og løst skørt er lige i øjet for dig. Det gælder om at vise dine former frem, så vælg stramme bluser og toppe. Dine smalle skuldre kan sagtens bære jakker og bluser med pufærmer eller skulderpuder. Derimod skal du undgå lange trøjer, der går langt ned over numsen, da dine kurver vil drukne i dem.

Gå efter kjoler med markeret talje og svaj i skørtet, det vil fremhæve dine former. Du kan også sagtens gå efter de helt kropsnære udgaver.Husk: Gå altid efter stramme bluser og toppe – løsthængende tøj klæder ikke din figur.

Vaskeguide

OBS! Kig altid på vaskeinstruktionerne, som er angivet under hvert produkt på deres produktside her i webshoppen og inde i hvert stykke tøj. Du kan læse generelle råd til pleje og vask af dit Ecouture-tøj i vores vaskeguide.