Copenhagen Jazz Festival

Johanne
14/07/2019

Forelsket i København, især under Copenhagen Jazz Festival !

Vores by er jo fantastisk! Med alle dens smukke, historiske facetter, hyggelige udecaféer, aktiviteter og mange cykler i gadebilledet. Her om sommeren og især lige nu, hvor der er Copenhagen Jazz festival, springer den ud som en vild blomst.

Selv fik jeg jazz i sutteflasken som spæd. Faktisk både jazz og kjoler, da jeg er datter af skuespiller Anne Marie Helger og jazzmusiker og guitarist Carsten Lund, som har spillet med bl.a. Poul Dissing og Nulle og Verdensorkesteret. Så ja, jeg ELSKER jazz ❥ Så meget, at jeg i nogle år alvorligt overvejede musikken som levevej.  Men jeg måtte erkende, at jeg er for genert. Så det blev kostumer, design og kjoler, der endte med at vinde mit hjerte.

Hvis du har lyst til at høre en lille snas med mig, der synger, får du her en sang fra en lille, superhemmelig CD, jeg engang indspillede sammen med min kære far: Hush Now som MP3 fil.rtfd

Jeg har dedikeret to kjoler til jazzsangerinder. Den ene for maaange år siden. Den hedder simpelthen Jazz. Den anden hedder Billie (Holiday) kan forudbestilles her: Og kommer snart igen på webshoppen.

P8 Jazz

Tænk, at man har valgt at lukke P8 Jazz. Det første, jeg gør om morgenen, er at tænde for P8 Jazz. Det sidste, jeg gør om aftenen, er at slukke for P8 Jazz. Så efter nytår, når DR lukker kanalen, er jeg en jazzelskende, kulturelt fortabt dansker uden holdepunkt. Hvordan skal jeg finde alt det nye og de helt unge jazzmusikere, som pibler ud fra konservatoriet hvert eneste år, når jeg ikke har nogle dygtige radioværter til at researche for mig mere? Ja, så ved jeg jo godt, at jeg kommer til at ty til den nemme løsning, nemlig at slide min egen spilleliste ned med dem, jeg allerede kender og ved, jeg kan li’, ned til sokkeholderne.

Niels Christian Cederberg på totalt cool, 100% økologisk og bæredygtig jazzfestival-radioreportage, direkte fra bagsædet af en cykeltaxa.

Forleden var jeg til “Fatman Forever” i Kongens Have. En helt vidunderlig koncert i en stolt have, fyldt til randen med jazzelskende mennesker i alle aldre og med lots of love. Alle skulle vi være flyttet sammen med Tykmesteren, og nu sad vi så der – jazzelskere uden noget sted at gå hen.

Her i Kongens Have mødte jeg en af de skønne radioværter, Niels Christian Cederberg fra P8 Jazz. Jeg spurgte ham, som så mange andre konstant gør: “Er der virkelig ikke noget, man kan gøre for P8 Jazz?” Han trak lettere opgivende på skuldrene og svarede: “Tjaa du kan jo skrive og brokke dig til Kulturstyrelsen og DR‘s ledelse.” Så det har jeg gjort √
1. Hvis du vil hjælpe, kan du melde dig ind i vores Jazzradioens besfrielsesfront FB gruppe

2. Her er mit klagebrev (Blot som inspiration til, hvordan sådan et brev kunne se ud) hvis du vil skrive og brokke dig til Kulturstyrelsen og DR‘s ledelse.

At lukke P8 Jazz, er en kulturel katastrofe!
Til nytår, når DR lukker kanalen, er jeg en af de mange jazzelskende, kulturelt fortabt dansker uden holdepunkt.
Hvordan skal vi så finde alt det nye og de helt unge jazzmusikere, som pibler ud fra konservatoriet hvert eneste år, når vi ikke har nogle dygtige radioværter til at researche for os mere? Ja, så ved vi jo godt, at man kommer til at ty til den nemme løsning, nemlig at slide Spotify og egen spilleliste ned med dem, man allerede kender og ved, man kan lide.
At regeringen og DR’s ledelse har valgt at skrue ned for jazzen i Danmark ved at lukke P8 Jazz virker helt paradoksalt i en tid, hvor jazzen lever vildere, bedre og mere bredspektret end nogen sinde. Den samler jazzelskende mennesker i alle aldre. Det viser både de mange jazzudgivelser de seneste år, og antallet af deltager under Cph Jazz festival, der hyldede jazzen i al dens mangfoldighed af musikere, spillesteder, organisationer og branchefolk fra hele landet.


Jazzen er en meget vigtig kulturgenre for Danmark, med en efterhånden lang tradition.
Derfor vil jeg venligst bede jer gentænke en ny eller beholde den eksisterende jazzradio for danskerne. I stedet for at amputere kulturen til en mainstream middelvej.
Mvh Johanne Helger Lund

JazzLakrids-piwhyggelig lytterguide #JazzWorkShop sammen med en barndomsven, radio- og vejrvært  Christian Cherry.

Jazzquiz – hvilken jazztype er du?

  1. Ham, der aldrig hører jazz. Og skal hjælpes af P8 Jazz.
  2. Hende, der hører P8 en gang imellem.
  3. Eller jazz-stereotypen. Hmmm… Det er nok mig.
Jazz3Jazzquiz med en barndomsven, radio- og vejrvært Christian Cherry.

 

Hop i en fin kjole, tag ud at høre lidt jazz derude… Og vil du ikke godt hjælpe mig med at få en jazzradio tilbage…

Go´ sommer
Kh Johanne