Se min kjole. Tak for en god kampdag seje ladies

Johanne
09/03/2022

Jeg hoppede i min pink Feminin-ist kjole d. 7 marts for at varme op til Kvindernes Internationale Kampdag, hvor vi jo fejrer den kamp, vi kæmper hele året rundt!

Siden Sofie Linde holdt sin #MeToo tale, er der sket en del. Men der er stadig meget at tage fat på! Vi talte selvfølgelig også om MeToo og hvorfor kvindekroppen er til så meget debat. Er det dårligt, eller skal vi være taknemlige for opmærksomheden? Hvilke konsekvenser har det, når kvinder bliver vurderet på deres udseende og hvad skal man være opmærksom på ikke sker? Og hvor bevidste er vi på vores tøjvalg og forhold til kjoler og ikke mindst vores egen krop. Hvad sker der, når vi taler så meget ned til os selv, som vi gør?

Det hele foregik i en let og humoristisk stemning, hvor vi satte ord på tabuerne og fik grint lidt af dem sammen. Selvom det er ganske alvorligt. Og så var der fine optrædener af Sanne Søndergaard og Pernille Rosendahl, der blandt andet sang "se min kjole".

Jeg vil altid gerne bruge min stemme, som designer, til at sætte fokus på kvindesagen og søstersolidaritet. For det er stadig en kamp at  skubbe til normerne for at ændre kvindesagen her og ikke mindst i andre lande. For det er jo en INTERNATIONAL dag. Så vi må altså ikke glemme vores medsøstre rundt om i verden. Alle dem, som stadig kæmper... Alle dem, som stadig ikke har stemmeret... Alle dem, der knokler for vildt. Og vi skal huske på, hvor porøst det hele er. Huske på, at det tager meget kortere tid at rive noget ned end at bygge op.

Det blev en skøn aften på Arbejdermuseet. Og jeg var stolt og glad for at deltage i sådan et fedt arrangement. En sand fornøjelse må jeg sige. Og et stort tak til Foreningen Brobyggerne, for at løfte denne dag sammen med os.

Festsalen var propfyldt af kvinder (og lidt mænd) i alle aldre. Stemningen var på en gang rar, humoristisk og alvorlig.

Og smukt så det ud, skal jeg hilse at sige. Panelet var i aftenens anledning spækket med stærke, seje, men også vildt forskellige, kvinder, der lyste op i hver deres smukke farver og flotte kjoler. Alle bidrog på hver sin måde til at hylde sagen. Det var så fedt at mærke, at vi på tværs af alder, branche og politisk ståsted kunne holde sammen i et hjertevarmt rum og være feminine. Det er jo netop deri styrken ligger.  At stå sammen i klædelig søstersolidaritet.

Se lige deltagerlisten:

Özlem Cekic (generalsekretær i Foreningen Brobyggerne), Linda Nørgaard Andersen (program- og publikumschef hos Arbejdermuseet), Marchen Neel Geertsen (chefredaktør ved Jyllands Posten), Jane Sandberg (direktør for Enigma, bestyrelsesformand brobyggerne), Louise Degn (journalist) og Anja Jensen (forperson i HK).Louise Kjælsen (debattør og forfatter), Ida Rud (journalist og kropsaktivist), Sophie Løhde (politisk ordfører for Venstre), Samira Sawa (ligestillingsordfører for Radikale Venstre), Sanne Søndergaard (komiker) og Pernille Rosendahl (musiker).

Dette er kvinder, der har startet vigtige debatter. Andre har positioner, hvor de konstant bliver vurderet på deres påklædning eller køn.

Mit eget bidrag fra scenen

Jeg havde taget masser af kjoler med, for at vise nogle bud på feminint og seriøst arbejdstøj. Og så havde jeg selvfølgelig taget den grønne Özlem-kjole med til hende, som hun var så frisk på at skifte til midt på scenen. Aj! Altså, jeg havde taget et prøverum med, så vi kunne tale lidt om alt det man hører kvinder sige til sig selv i sådan en situation.

Den gang jeg foreslog ideen for hende, fik jeg dette her svar. ”Du kan da ikke sende sådan en mail så sent:-) Nu kører det rundt i mit hoved. Tør jeg? Eller hvad er jeg bange for? Måske kunne jeg tage de der stramme shorts, der holder dellerne inde. Og en undertrøje der holder maven inde. Ej altså jeg er nødt til finde en løsning:-))” Og det gjorde vi så, men det siger alligevel også noget. Både om hvor frisk hun er, og den skam vi kvinder har over vores kroppe. Selv sådan en smuk kvinde som Özlem har det.

Min opgave var jo, som altid, at slå et slag for at fremme kvindekropsglæden og hylde kvinder, der formår at være kvidelige i front. For at bevise, at man sagtens kan være megasej powerkvinde og samtidig holde fast i de feminine værdier, som en kjole jo også repræsenterer. Jeg designer tøj til dem, der elsker at være kvinder. Og jeg elsker at inspirere kvinder til at udstråle power.

Mit call to action: Find din feminine kvinde frem. Tag hende i hånden – og med ud i verden. For verden har også brug for det, de feminine værdier står for: Kærlighed – Fred - skønhed – næstekærlighed – omsorg – familie og varme og POWER! … Dét synes jeg, man skal være meget stolt af at repræsentere.

Køb et lod og vær med i lodtrækningen om min lyserøde feminin-isme kjole samt fire af Özlems Ecouture-kjoler

Frem til d. 14. marts kan du købe lodder her på webshoppen, som giver dig mulighed for at deltage i lodtrækningen om fire Ecouture-kjoler, som Özlem Cekics har haft på til forskellige arrangementer i 2021. Nu har jeg også besluttet at smide min lyserøde feminin-isme kjole i puljen - den som jeg har på på alle billederne.

Alle pengene fra lodsalget går ubeskåret til Foreningen Brobyggerne og deres arbejde med at styrke dialogen og den demokratiske samtale i Danmark. Vi trækker lod mandag d. 14. marts kl. 12.

Køb dine lod her. 

Jeg håber, at du havde en god kampdag. Klædelig hilsen, JO H

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.