Neglelak

Ecouture
27/01/2014

Miljøinfo om neglelak

Neglelak er en vigtig del af at samle et flot og komplet look, men de fleste af os tænker nok ikke altid over hvilke kemikalier der gemmer sig i lakken. Fordi neglelak er i kontakt med vores negle og hud over længere tid, dykker vi her ned i hvad konventionel neglelak indeholder, samt hvad det betyder for dig.

I forbindelse med, at du nu kan købe kemi-venlig neglelak på vores webshop, kommer her en genudsendelse fra 2014, hvor Ecouture spurgte miljøkemikeren, Britt Tang Pedersen, om, hvad konventionelle neglelakker egentlig består af, og hvad de gør ved vores krop. Desværre er emnet stadig top aktuelt:

”Lad os se på, hvad en konventionel neglelak indeholder: Ethyl acetat, acetyl tributyl citrat, N-butyl alcohol og etocrylene. Parfumestoffer, som er sundhedsskadelige og kan give allergi. CI 19140, CI 15850, som er kræftfremkaldende. Desuden opløsningsmidler, som man indånder, når man åbner den, og det er ikke godt for NOGET, ej heller hjernecellerne!

“Kan I bevare overblikket der? Nej? Det kan jeg dårligt heller, og jeg er endda kemiker!”

Neglelak – Nu uden den dårlige kemi

Der er neglelakker på markedet, der markedføres som “kemi-fri”. Disse mærker er uden kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer (formaldehyd, toluen og phtalater), og tak for det! Såkaldte kemi-fri lakker er et godt bud til den, der vil styre uden om den værste kemi. Kemi-fri er lakkerne dog ikke; de indeholder organiske opløsningsmidler, og det opdager man først, når man åbner flasken og kan lugte opløsningsmidler som ethylacetat og acetone. Snik, bang, farvel til en flok hjerneceller. Desuden er stofferne allergifremkaldende, og acetonen er lokalirriterende (på huden og ved indånding). Så det er lidt af en tilsnigelse at kalde disse neglelakker for “kemi-fri” og/eller “naturlige”.

Men jeg har, efter megen research, faktisk fundet en kemi-venlig, vandbaseret neglelak, der holder, hvad den lover. Acquarella, hedder den. Den er vejen frem, hvis man helt vil undgå den kemiske cocktail, når man lakerer neglene.”

Negle

Tak til Britt for at gøre os opmærksom på Acquarella neglelak, som du nu kan få fingrene i på vores webshop.

Acquarella neglelak, ikke bare giver dit look det sidste touch, men også fugter neglene og er med til at forhindre, at de flækker, spalter eller gulner. Det kalder vi win-win. Ecouture har testet dem sammen med vores kjoler, nederdele og bluser og de matcher perfekt. De er nemme at anvende og lægger sig fint og glat på neglene – og så lugter de overhovedet ikke. Vi er fan!

Se alle de fine farver  – klik her:Acquarella