Bilfri søndag

Ecouture
17/09/2016

Fantastisk kridtfestevent!

I anledning af Bilfri søndag, forvandles centrale gader atter til et levende byrum uden biler. Dronning Louises Bro transformeres til et socialt kunstværk gennem gratis kridt og tusindvis af glade, legende mennesker.

Sidste år deltog jeg, da københavnerne kridtede banen op i mit hood. For denne søndag i skulle hele 1,3 kilometer vejbane (svarende til ca. 10.000 kvadratmeter) omdannes til et enormt kridtmaleri, det største nogensinde produceret! Intet mindre end et verdensrekordforsøg. Og hvor ellers, end i den allertættest befolkede bydel i Danmark:))) Hele Nørrebrogade afspærret fra Dronning Louises Bro og helt til Nørrebros Runddel fra kl. 12-22. Musik, solsortesang, madboder og gratis kridt i imponerende mængder blev stillet til rådighed…

Kridtmaleri Nørrebrogade 2015 – Foto Peter Mark

Og vi gør det igen i 2016

Jeg glæder mig til i år, hvor vi gør det igen…

Jeg er X-bilist. Vi solgte vores bil da vi flyttede fra Bornholm tilbage til København for 6 år siden. Det er næsten lige så slemt (helligt) som at være X-ryger:) Jeg synes faktisk bare ALLE Københavnere burde cykle, i stedet for at side inde i hver sin bil og OSE – af surhed over, ikke at kunne komme frem. Det er også derfor jeg holder SÅ meget af ”Bilfri søndag” som jeg gør. Og så fordi det er #PisseHamrendeHyggeligt!

Det handler om fællesskab, og det handler om, at bydelens forskellige mennesker og kulturer mødes om et fælles projekt. For der er ikke noget mere befriende, smukt og legende end at sidde der, side om side med sine naboer og byfæller, og tegne på asfalten med kridt i hånden. Bare at mødes på gaden og tegne og male, ligesom da man var barn. Her var det ikke én kunstner, men derimod hele byen, der har lavede det sammen:) Børn og voksne, danskere, islændinge og arabere. Tak, København, for at være en for fedest by! Og for skøn søndagsfarveeksplosionschill

kridtmaleri Dronning Louises Bro 2016 – Foto Peter Mark

En magisk og kreativ samskabelse henimod en bæredygtig udvikling af København som en socialt og økologisk ansvarlig by, der har rummelighed på hjertet!

Kom og vær med…

❤️???? #LoveCph

Kærlig hilsen Johanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.