Nu løfter Ecouture sløret for nyt samarbejde med Selina Juul

Ecouture
22/11/2022

Vi har glædet os til at kunne fortælle, at Ecouture lancerer et nyt samarbejde med en af Danmarks sejeste powerkvinder! Prisvindende iværksætter og stifter af Danmarks største bevægelse mod madspild Stop Spild Af Mad, Selina Juul.

Sammen har Johanne og Selina designet en kjole, som hun kan bære til de mange officielle V.I.P. arrangementer, TV- og medieoptrædener som hun ofte deltager i. Selina Juul tjener ikke penge på kjolen!

I designprocessen er der lagt vægt på at udvikle en tidløs klassisk pencilkjole, der kan leve videre i garderoben i flere årtier, hvis ellers kjolen bliver passet godt nok på. Resultatet af det nye designsamarbejde vil blive produceret i to forskellige farver, nemlig en klassisk sort og en smuk grøn version, som begge kan bruges til hverdag og fest.

Selina Juul er Stifter og Bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad. Bevægelsen har eksisteret siden 2008 og er Danmarks største og ældste bevægelse mod madspild. Hun har skrevet flere nationale og internationale bøger, publikationer og kronikker om madspild og har optrådt i utallige danske og internationale medier. Hun har samarbejdet med samtlige danske regeringer siden 2009 og er derudover medlem af bl.a. den globale koalition mod madspild Champions 12.3, medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild EU Platform on Food Losses and Food Waste og partner i FN’s globale SAVE FOOD initiativ. Selina Juul modtog flere priser for sit arbejde med Stop Spild Af Mad, bl.a. Årets Europæer 2020, Årets Dansker 2014, Nordisk Råds Natur- og miljøpris 2013, Svend Auken prisen 2013 og ALT for damernes Kvindepris 2013. Selina Juul har over 121.000 følgere på samlede sociale medier. Se mere på www.stopspildafmad.org

Selina udtaler om samarbejdet:

“Jeg har valgt at samarbejde med Ecouture, da det først og fremmest er en god dansk tøjproducent, som har fokus på bæredygtighed og en Stop Spild-tankegang. Derudover mangler jeg en god bæredygtig designkjole til de mange officielle arrangementer, som jeg ofte optræder i."

Johanne Helger Lund udtaler om samarbejdet:

Det har været rigtig godt at samarbejde med Selina Juul og udveksle tanker om ansvarlighed og om, hvordan vi kan inspirere hinanden på tværs af brancher. For det er så vigtigt, at vi laver om på  ALLE vores vaner, hvis vi skal nå at ændre noget. Modebranchen er en af de mest forurenende brancher i verden, og det er der alt for lidt fokus på.” Ecouture er sat i verden for at vise nye veje til en bæredygtig modebranche. Her er bekæmpelsen af overproduktion og brug-og-smid-væk-kulturen en hjørnesten i den bæredygtige omstilling.”

Tak til: Wendelbo Showroom, Bredgade 35, København K, hvor billeder af kjolen blev taget.   Foto: Helene Liliendahl Brydensholt

https://www.kongehuset.dk/foto-video/h-k-h-prinsesse-marie-deltog-i-frokost-mod-madspild

Tak til Selina Juul for at klæde sig Ecoutureligt i vores fælles designprojekt.

Her til ”Stop Spild Af Mad” frokosten på den Tyske ambassade.
Vi er meget stolte af, at kunne bidrage til, at sætte fokus på at reducere ressourcespild i alle brancher!

Selina Juul i Ecouture kjolen. Prinsesse Marie deltog den 2. december 2022 i en frokost mod madspild arrangeret af Den Tyske Ambassade i Danmark og organisationen Stop Spild Af Mad.
Photo: Hasse Ferrold German Embassy

Nu kan du også få fingre i dit eget eksemplar af kjolen - i de to forskellige farver!

I ægte Stop Spild og overforbrug-tankegang vil det selvfølgelig være muligt at bestille kjolen i forsalg, da vi på den måde undgår overproduktion – helt i tråd med Selina Juuls arbejde mod madspild. Når du bestiller kjolen i forsalg,  hjælper os med at få en pejling på, hvor meget tøj vi skal sy op - Så vi ungår at overproducere, hvilket vi kvitterer for med en god forsalgsrabat. 

Stoffet, som kjolen er fremstillet af, er det mest bæredygtige på markedet fra Lebenskleidung i tyskland. Det er GOTS certificeret, som er det allerbedste bæredygtige certifikat, man kan få til tøj. Materialevalget er truffet med udgangspunkt i alle bæredygtighedsprincipper, hvorfor kjolen bliver syet af en tyk, økologisk bomuld med 5% Recycled  ROICA™EF elastan, så den er meget elastisk og sidder smukt om kroppen med en vaffelagtige struktur der giver en fin 3D-effekt. Kjolen bliver produceret lokalt i Europa på vores systue i Bulgarien, hvor der altid er garanti for ordentlige arbejdsforhold.

Som endnu et tiltag for at reducere ressourcespildet, har vi designet et “Zero Waste hårbånd”, der laves af overskudsstof fra kjoleproduktionen. På den måde sørges der også for, at så lidt stof som muligt går til spilde.

OBS. Kjolen kan bestilles i forsalg til og med søndag den 11. december. Se de to smukke farver nedenfor og bestil din favorit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.