Et gensyn med Barcelona. Byen hvor jeg finder inspiration

Johanne
16/09/2017

Et dejligt gensyn med Barcelona

Jeg er netop hjemvendt fra et fedt trip down the memory lane…

Jeg besøgte “min” gamle by Barcelona! Hvor jeg for præcis 20 år siden flyttede til for at studere design og afslutte min uddannelse. Jeg blev først uddannet tilskærer hjemme i København og blev senere designer i Barcelona. At komme tilbage var lidt ligesom at møde en god, gammel ven. Man begynder lige nøjagtig der, hvor man slap. Får opfrisket minder, der lå hengemt på samme harddisk som sproget. Og det ligger der stadig alt sammen til ens store overraskelse.

Havde pakket en masse lækre, bæredygtige sager til turen, og selvfølgelig skulle jeg også lufte min røde Barcelona-kjole; et spansk/dansk design, der netop er opkaldt efter den skønne, farverige by.

Jeg elsker at designe og kreere tøj, især kjoler, jeg kan slet ikke lade være…

Det har helt sikkert været til stor inspiration for mig, at jeg som datter af skuespillerinde Anne Marie Helger og musiker Carsten Lunder er vokset op i et meget kreativt miljø med scenekunst og teaterliv overalt omkring mig. Især fordi min mor har de vilde kostumer, som hun har, skabt efter mottoet ”Det kan ALDRIG bliver for meget”. Det er nok også derfor, jeg er så fascineret af den franske haute-couture idé, hvor more is more!

Jeg ligner min mor på ekstremt mange punkter, både med hensyn til udseende, humor og holdninger. Vi har begge noget med kjoler, farver, boheme, blomster og flæser i gamle, historiske silhuetter. Dog, er mit design og min stil måske nok lidt mere klassisk og enkel, mens hendes er meget lag på lag og mere hippie-kostumepræget.

Men man behøver vist ikke kigge ret godt efter i sømmene, før man kan se, at Barcelona også har inspireret mig en hel del 😉

Birgitte Hjort Sørensen i vores Carmen-kjole og Anne Marie Helger i kostume, kreeret til filmen Fanny Farveløs

På med den vandbaserede neglelak i flyveren

Til turen havde jeg selvfølgelig også pakket nogle af mine yndlings- og vandbaserede Acquarella neglelakker, som kan købes på Ecoutures webshop. De er fri for farlig kemi og er vejen frem, hvis man helt vil undgå den brandfarlige, kemiske cocktail, når man lakerer neglene. Og så lugter de overhovedet ikke. De holder, hvad de lover, skal jeg lige love for! Så jeg turde godt testbruge en af dem i flyet! Det gik over al forventning – jeg er kæmpe fan! Se også: Neglelak-skaan-din-krop-for-farlig-kemi.

Til gengæld får jeg så skrækkelig dårlig samvittighed overfor moderjordkuglesen, hver gang jeg flyver, at jeg kan få hovedpine af det i stedet for af den grimme neglelaklugt, som jeg slap for.  Undskyld!

Ryk tilbage til start – og De indkasserer IKKE 4.000 kr!

 

 Kærlig hilsen Johanne

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.