Neglelak: Skån din krop for farlig kemi

Johanne
05/09/2016

Neglelak er ofte en vigtig del af at samle et flot og komplet look. Men de fleste af os tænker nok ikke altid over, hvilke kemikalier der gemmer sig i lakken. Fordi neglelak er i kontakt med vores negle og hud over længere tid, dykker vi her ned i, hvad konventionel neglelak indeholder, samt hvad det betyder for dig.

Konventionelle neglelakker er gift for din krop

Ecouture har spurgt miljøkemikeren, Britt Tang Pedersen, om, hvad konventionelle neglelakker egentlig består af, og hvad de gør ved vores krop. Her kommer hendes svar:

”Lad os se på, hvad en konventionel neglelak indeholder: Ethyl acetat, acetyl tributyl citrat, N-butyl alcohol og etocrylene. Parfumestoffer, som er sundhedsskadelige og kan give allergi. CI 19140, CI 15850, som er kræftfremkaldende. Desuden opløsningsmidler, som man indånder, når man åbner den, og det er ikke godt for NOGET, ej heller hjernecellerne! Kan I bevare overblikket der? Nej? Det kan jeg dårligt heller, og jeg er endda kemiker!

Der er neglelakker på markedet, der markedføres som “kemi-fri”. Disse mærker er uden kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer (formaldehyd, toluen og phtalater), og tak for det! Såkaldte kemi-fri lakker er et godt bud til den, der vil styre uden om den værste kemi. Kemi-fri er lakkerne dog ikke; de indeholder organiske opløsningsmidler, og det opdager man først, når man åbner flasken og kan lugte opløsningsmidler som ethylacetat og acetone. Snik, bang, farvel til en flok hjerneceller. Desuden er stofferne allergifremkaldende, og acetonen er lokalirriterende (på huden og ved indånding). Så det er lidt af en tilsnigelse at kalde disse neglelakker for “kemi-fri” og/eller “naturlige”.

Der findes neglelak uden farlig kemi

Orv, det var ikke så godt! Heldigvis har vi, efter megen research, faktisk fundet en, vandbaseret neglelak, der holder, hvad den lover, og er fri for farlig kemi. Acquarella, hedder den. Den er vejen frem, hvis man helt vil undgå den brandfarlige kemiske cocktail, når man lakerer neglene.

Acquarella neglelak giver dit look det sidste touch samtidig med, de giver fugt til neglene. Og så er de med til at forhindre, at de flækker, spalter og gulner. Det kalder vi win-win. Ecouture har testet dem sammen med vores tøj og de matcher perfekt. De er nemme at anvende og lægger sig fint og glat på neglene – og så lugter de overhovedet ikke. Vi er fan!

Se  de fine farver, som Ecoutures har i sortiment her

6 tanker om “Neglelak: Skån din krop for farlig kemi

 1. Hej Ecoture.
  Jeg kigger lidt på Aquarella neglelakkerne og det lyder jo virkelig lovende, det I skriver – men hvordan holder de?
  Mvh Louise

  1. Hej Louise, Jeg synes, at de holder ligeså dårligt som det fleste andre neglelakker 🙂 Til gengæld synes jeg, at de lægger sig rigtig fint, når man bruger dem til at lappe ovenpå det afskrællede lag, så det stadig ser pænt ud. Og så kan man lappe alle stedet (i toget f.eks.) da de ikke lugter og derfor ikke er til gene for nogen. Mvh Helene

 2. Hvorfor er det kun røde farver

  1. Hej Yvonne,
   Vi har valgt kun at have røde nuancer, men vi kan bestille andre farver hjem, hvis du ønsker det.

   Mvh Helene /Ecouture

 3. Hvordan fjerner/renser man lakken af ?

  Mhv Ida

  1. Hej Ida,
   Du kan skrabe det af under varmt vand, men man kan også bruge almindelig lakfjerner.

   Mvh Johanne/Ecouture

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.