Fødselsdag

Johanne
07/10/2016

Havde fødselsdag samme dag som Marens Blog og følte mig GODT illustreret!:) Var som altid ud-over-det-sædvanlige-lalleglad og perlende pep hele dagen!

foedselsdagsglad

Jeg bliver altså aldrig for gammel til at have fødselsdag. Går altid rundt i en lille lykke-boble, tager en fin kjole på og er sådan lidt ekstra glad den dag:) Jeg snakkede med min ELSKEDE lille mor om det. Og så siger hun: ”Ja, jeg har det også stadig sådan! Og jeg kan f.eks. godt finde på bare at sige til en tilfældig buschauffør: Hej, det er min fødselsdag i dag, med et lille fjollet smil.” Ha! hvor fedt! Spot on, mor. Det, synes jeg altså, er sjovt at tænke på. En sød 70-årig dame, der stadig har sin lille ”MalerRie” (7 år) i maven, når hun har brug for det.

Jeg fylder 145 år i dag

Her er fotos fra et modeshow i mine unge dage tilbage i 1800 tallet. Og allerede dengang var jeg meget glad for farverige kjoler og marcipankinder, kan man se:)

1971 Mig og min HELT fantastiske ungdomsfølge-kompagnine i midten (som også har fødselsdag i denne uge)

Fest

I dag skal jeg holde fest! Og jeg er altså ret håbløs til at lave mad. Men jeg er vildt god til at have rigtig gode venner. Og så heldig, at de mestrer både mad og fest til den helt store guldmedalje. Selv er jeg bedst til at gå rundt i cirkler og være rundforvirret over alt det, der skal gøres. Men DET gør jeg til gengæld helt perfekt!

Nå – men i år har jeg været så overdrevet snu, at jeg har fået dem til at komme med maden. Under dække af, at ”jeg ELSKER fælleskab og sammenskud”. Så det, jeg ønsker mig i fødselsdagsgave, er ikke ting og sager, men fest. At man kommer STADSET ud! Med den der dejlige ret, man er særlig god til, og en flaske under armen – til et stort, lækkert sammenskudsbord. Jeg synes nemlig altid, det er så lækker mad, man får, når alle kommer med netop deres signatur-ret.

Så det er faktisk den dejligste gave, de kan gi´ mig! For nu kan jeg slappe helt af og bare grovnyde dagen.

Lagkager

Det eneste, jeg skal lave, er tre lagkager. Fordi jeg har to allerbedste-veninder (man må godt have mange), som lige har haft fødselsdag i denne uge. Og de skal også fejres! Lagkager, det er jeg heldigvis rigtig god til. Man kan næsten få alle ingredienserne økologisk nu om dage. Og lagkager kan man med stor held lave lang tid, inden gæsterne kommer. Jeg har lært at lave dem af min mor (som er verdensmester i lagkager). Og hun har lært det af sin mor (som også var verdensmester i lagkager).

Mokka-lagkagen er min egen ABSOLUTTE favorit! Chokoladekagebunde med lidt cognac og kaffe hældt ud over, flødeskum, smuttede-hakkede-mandler, makroner, Hakket chokolade og den hjemmelavede kagecreme med et svøb stærk kaffe i – det gør hele forskellen.

kage1

Bær-kagen: En anden dejlig version. Med frosne hindbær (tøet op med lidt sukker over) eller brombær fra haven, hvis man har det. Flødeskum og hjemmelavet vaniljekagecreme, smuttede-hakkede-mandler, makroner.

Og nu kommer vi til det sjove: PYNTEN! Det er med kunstig ”frugt”farve har jeg nemlig aldrig fattet en pind af? Når man kan bruge kaffe eller rigtig saft fra bær, som giver de smukkeste farver på glasuren og en dejlig smag!

Fødselsdagskage som fødselsdagsgave?Cornelius (min store søn) var i praktik hos La Glace sidste år, Og han har lovet mig at lave sine smukke marcipanroser til at pynte kagerne med. Nammm…

Facebook

På sådan en dag bliver man da bare så ekstremt selvcentralistisk, obskurt glad for FB! Det er, som om Facebook er lavet til netop denne dag. Pludselig hører man fra alle mulige (og umulige) – gamle kollegaer, familie, hjerteallerbedsteveninder og venner, gamle venner fra barndom, ungdom og voksen(dom?). Fantastisk dejligt, at de dukker op midt på ens wall med kæmpehyggelige lykønskninger og sjove billeder.

Og i morgen, hvor jeg har ondt i håret og mega nedtur over, at min fødselsdag er blevet væk, så hjælper det gevaldigt på humøret at sidde og læse hyggelige, søde, sjove og dejlige fødselsdagshilsner.

Så her til slut vil jeg gerne sige af ❥ ettusinde TAK for FB – i morgen.

 

Kærlig hilsen Johanne (145 år)

foto-jo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.