Slået op d.

Vi holder igen Green Friday – i protest mod Black Friday!

Igen i år holder Ecouture Green Friday d. 24. november i protest mod Black Friday, der afholdes i størstedelen af de danske forretninger samme dag; i stedet for at sætte priserne ned donerer Ecouture 10% af dagens omsætning til et grønt formål. Det gør vi for at rette opmærksomheden mod de konsekvenser, fænomener som Black Friday og det generelle overforbrug har for miljøet og fabriksarbejdere verden over.

Vi vil ikke fodre Black Friday og alt det, dagen står for!

Black Friday og det ekstreme overforbrug, som denne markedsføringstrategi lægger op til, er nemlig yderst skadelig for miljøet og de mennesker, der arbejder med produktion af varerne. Moder Jord presses på sine ressourcer, miljøet bliver forurenet af de ufine, men omkostningsminimerende produktionsmetoder, og mange af verdens fabriksarbejdere arbejder under ekstremt kummerlige forhold og til en alt for lav løn. Alt sammen for at forbrugerne kan gøre et godt kup og spare en masse penge, mens virksomhederne klapper i hænderne over alle de penge, de har lokket op af forbrugernes lommer på dage som Black Friday.

Det vil Ecouture simpelthen ikke være med til! Vi vil ikke bakke op og fodre overforbruget ved at hoppe med på Black Friday-bølgen. Derfor boykotter vi udsalget. I stedet bruger vi dagen på at rette fokus mod, at man skal købe småt, men godt. Man skal gå efter de ting, man virkelig mangler og ønsker sig – og helst de grønne produkter, der er produceret under ordentlige forhold.

T.v. Nyfarvede tekstiler bliver vasket på en fabrik i Indien. T.h. Spildevandsforurening fra tekstilindustrien i Kina.

Og vi er ikke de eneste, der boykotter Black Friday!

Green Friday, eller GoGreen Friday, som initiativet også bliver kaldt, er startet i GoGreen Danmark-netværket, der består af over 100 grønne virksomheder i Danmark. Du kan læse alt om GoGreen Friday her. Vores venner hos Dilling laver et lignende initiativ, og andre tøjfirmaer som fx Mads Nørgaard har også rettet hård kritik mod Black Friday.

På FDIH’s (Foreningen for Dansk Internet Handel) hjemmeside kan du læse en artikel, hvor Johanne forklarer, hvorfor vi ikke holder Black Friday og helt generelt er imod udsalg. Læs artiklen her.

Afstemning på Facebook

Ligesom sidste år vil vi lade det være op til vores kunder at bestemme, hvilket godt formål pengene skal gå til. I dagene op mod Green Friday vil vi lægge en afstemning op på Facebook, hvor vores følgere kan stemme på tre grønne formål. Så hold øje med vores Facebook-side, hvis du vil være med til at afgøre, hvad vi skal støtte i år.

2 tanker om “Vi holder igen Green Friday – i protest mod Black Friday!

 1. Kære ecoture.
  Jeg ville henvise til jeres link om greenfriday.dk til en fb gruppe, der netop diskuterer for og imod black friday. Gruppen er for selvstændige iværksættere, så det er rimelig relevant. Jeg er kun lige blevet medlem. Jeg kan desværre bare ikke åbne linket: greenfriday.dk. Ender på en blank side. Også når jeg googler greenfriday.🤔 Håber I kan rette det til. Mvh. Marianne Albrechtsen

  1. Hej Marianne

   Du skal følge dette link: http://www.gogreenfriday.dk/

   Mvh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.