Anne Marie Helger i Chistianiarobe & video om kjoler

Ecouture
26/09/2015

Interessen for bæredygtigt og økologisk design opstod for mig i starten af dette årtusinde. Dengang underviste jeg i re-design på Den Økologiske Produktionsskole. Erkendelsen af, hvor forurenende tekstilindustrien er, og hvor rå værdikæden ofte er, var en slags ”point of no return” for mig. Jeg var heller SLET ikke i tvivl om, da jeg startede firma, at det skulle fremstille fashion – divatøj, men med respekt for mennesker og miljøet.

Re-design og upcycling

Re-design og upcyckling er en virkelig smart måde at arbejde med bæredygtigt design på! Man kan skabe et ekstraordinært kreativt og individuelt look ved at lave om på gammelt tøj, som ikke længere bliver brugt af den ene eller den anden grund, og på den måde forlænge levetiden på gamle ting. Men det er selvsagt ikke en metode, der egner sig til masseproduktion. Derfor bruger jeg ofte denne “kunstart”, når jeg skal designe haute-ecouturetøj.

Christiania

Christianiaroben

Christianiaroben er en frisk og farvestrålende re-designkjole, jeg har designet til min mor i anledning af Christianias 40-års fødselsdag, da hun blev udvalgt til officiel stifter af Fonden Fristaden. Selv var hun ganske vist ikke med, da hegnet blev løbet over ende, men det har en helt naturlig forklaring, idet hun var højgravid, og jeg blev født omtrent samtidig med fristaden. Selv har jeg også boet på fristaden i perioder som barn og ung. Derfor var jeg både glad og stolt over at kunne give min mor og denne fondstiftelse lidt farver med på vejen…

Christiania_looket_DoneKjolen er stykket sammen af alle mulige gamle, fine klæder og indiske sarier.

Tanja-Christiania-EcoutureI samme omgang kreerede jeg denne lightudgave til praktikøse og Christiania-roler-girl Tanja Zabell.

Se også denne lille video med fru modersen og mig, hvor vi bl.a. diskuterer farver, kjoler og pyntesyge – hvor kommer den egentlig fra, den der spanske pyntesyge?

Kærlig kjolehilsen Johanne Helger Lund & Anne Marie Helger