Det kolde efterårsvejr har meldt sin ankomst, og det er ved at være tid til at finde hue, vanter og halstørklæde frem. Hvis din efterårs- og vintergarderobe trænger til fornyelse, er Ecoutures nye strikbrand, Dinadi, højst sandsynligt noget, der falder i din smag. De laver nemlig de blødeste vinteraccessories, samtidig med at de skaber gode og trygge arbejdspladser for kvinder i Nepal. Og så tænker de selvfølgelig også på miljøet undervejs!
#knowyourknitter
Dinadis sociale mission er at skabe jobs til nepalesiske kvinder. Jobs, hvor de kan arbejde under trygge forhold og få en løn, de rent faktisk kan leve af. Alle huer og vanter er håndstrikket af kvinder, der er ansat direkte under Dinadi. Køber du en hue, kan du se lige præcis hvem, der har strikket din hue, og hvor lang tid hun har brugt på det. Det kalder vi gennemsigtighed!
Foruden at tilbyde trygge arbejdsforhold og fair lønninger til sine ansatte, støtter Dinadi de ansattes børn med økonomisk tilskud til deres skolegang. De giver også økonomisk tilskud til pensionsopsparinger og sundhedsydelser, og de deler en portion af det årlige overskud med de ansatte, så de også kan nyde godt af Dinadis succes.
Et mærke, der passer godt på miljøet
Dinadi arbejder udelukkende med 100% superfin merinould (mulesing fri). Merinould er et fantastisk materiale på grund af dets bæredygtighed: Det er isolerende af natur, åndbar, fugtspredende, snavsafvisende og slidstærk. På samme tid er merinould 100% naturlig, vedvarende, bionedbrydelig og genanvendelig.
Zero Waste er et stort fokuspunkt i Dinadis strikproduktion. De genbruger alt deres garn og sikrer, at intet går til spilde. Skrotgarn bruges til syning af mærker eller sendes sammen med produktet som en tråd med reparationsgarn. Garn, der ikke er egnet til deres designs, indsamles og sælges lokalt i Nepal.
På emballagefronten har Dinadi også gjort deres benarbejde og begrænset brugen af plast. Alle deres produktæsker og hangtags er lavet af lokalt loktapapir. Det er et miljøvenligt papir lavet af barken fra en hurtigvoksende busk, der vokser i områderne i Himalaya, som ikke er egnet til landbrug. Loktapapir er håndlavet og soltørret, og ingen maskiner bruges i processen. Æskerne er så fine, at du helt sikkert får lyst til at genbruge dem frem for at smide dem ud.