Slået op d.

Tre klima-heltinder, vi alle burde se op til

I denne uge slår Ecouture et slag for, at vi kvinder skal være bedre til at tage vores feminine værdier og udstråling med på jobbet. For vi mener nemlig, at verden vil være et meget bedre sted, hvis værdier som omsorg og næstekærlighed dominerede den offentlige dagsorden. Derfor fremhæver vi her 3 seje og feminine klima-heltinder, som vi mener burde være rollemodeller for alle. Kvinder, der kæmper for en verden, vi kan være stolte af at give videre til de næste generationer. Og det var da ikke så lidt igen!

Katrín Jakobsdóttir: Verdens sejeste statsleder

I en mandsdomineret verden (ja, den er mandsdomineret!) er det supervigtigt at have kvindelige, politiske ledere at se op til. Og her kan Islands statminister i den grad være rollemodel for både voksne og børn verden over. Hun er en af de yngste ledere i verden. Hun er kvinde, og hun lades ikke som om, hun ikke er det. Hendes mærkesager er at redde miljøet og skabe 100% ligestilling i Island (hvilket hun er godt på vej til at få gjort). Hvis det stod til os, ville alle statsledere være ligesom Katrín. Så ville fremtiden se lidt lysere ud!

Du kan læse mere om Katrín i New York Times, eller se denne fine video med hende, hvor hun taler om, hvordan de i Island har lavet en lov, der sikrer at mænd og kvinder får samme løn for samme stykke arbejde (dah – det burde da være en selvfølge).

Til sin indsættelse som Islands nye statsminister i 2017 havde Katrín Jakobsdóttir vores Jeanet kjole på. Vi kunne ikke være mere stolte! Foto: Birgir Thor Hardarson/European Pressphoto Agency

Signe Wenneberg: Grøn kriger og hverdagsaktivist

En kvinde, vi ser rigtig meget op til her hos Ecouture, er Signe Wenneberg. Hun kæmper rigtig mange vigtige kampe for miljøet, og blander sig i den offentlige debat – selvom man hurtigt kan stå for skud, når man stiller sig frem og siger ting højt, ikke alle kan lide at høre. Noget hun gør rigtig godt er, at hun via sine bøger, tv-udsendelser, foredrag og sin blog, deler ud af sit liv og giver alle os andre inspiration til, hvordan vi kan leve og forbruge mere bæredygtigt. Det er megasejt og hun er virkelig dygtig til det hun gør!

Tak til Signe for at være den power-kvinde og miljø-general hun er for Danmark og jordkloden. Hun er stor inspiration for mange. Du kan læse meget mere om Signe Wenneberg og få en masse bæredygtige tips på hendes blog.

På Signe Wennebergs blog kan du læse indlæg om haven, bæredygtighed, mad og drikke, hverdagsaktivisme og meget mere. Du kan besøge hendes blog her. Foto: fra Signe Wenneberg blog

Anne Marie Helger: Ecoutures ophavskvinde

Vi kan ikke komme udenom vores egen stamsylte. Johannes mor, kjoledronningen Anne Marie Helger, eller A. M. Helger Holding, som hun selv kalder det. Og hun er jo derfor Ecoutures moderselskab. Mens Katrín kæmper klimaets kamp fra toppen, og Signe gør det gennem de mere sobere kanaler, er fru Helger en af dem, der går forrest i fodfolkets march for en verden med ligestilling, næstekærlighed og en ordentlig klimapolitik. Og hun har gjort det utrætteligt i 50 år!

Anne Marie er, i vores øjne, en ægte klima-heltinde, som har dedikeret en stor del af sit liv til klimaaktivisme. Respekt og tak! Læs mere om hende her. 

Anne Marie Helger er næsten altid at finde til demonstrationer, hvor klimaet og social retfærdighed er på dagsordenen.

Hvem er din klima-heltinde?

Synes du, vi har glemt en vigtig klima-heltinde? Så nævn hende gerne i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.