2. advent-giveaway: Vintage under juletræet

Ecouture
07/12/2017

Mange af Ecoutures designs er inspireret af forgangne årtiers kjole-snit, og vi elsker alt, hvad der har med modehistorie at gøre. Derfor har vi glædet os ekstra meget til denne uges adventgiveaway, hvor vi sætter fokus på shopping af vores formødres rober. Vi synes nemlig, at det giver rigtig god mening at genbruge alt det smukke vintagetøj, der findes derude, og som slet ikke er tæt på at være udtjent.

Til dette formål har vi inviteret den megaseje vintage-ekspert Pia Storm indenfor på bloggen, hvor hun i et gæsteindlæg giver gode råd til vintage-julegaver. Og så kan du selvfølgelig også vinde hendes skønne bog VINTAGE. Læs mere om bogen og om, hvordan du får mulighed for at vinde den – samt andre herligheder fra Ecoutures webshop – længere nede i indlægget. Men først Pia Storms gode vintage-råd og fire gaveideer:

Vintage er bæredygtigt, det er økonomisk, det er originalt, og det har personlighed. Men det kan være svært at komme i gang med – hvad skal man vælge, hvor kan man købe det henne, hvad nu, hvis man er bange for at være for fin eller pyntet? Alle disse spørgsmål giver Pia Storm dig svar på i sin bog VINTAGE. Foto: Corolina Segre

Giv en unik vintage-julegave

Julen er lige på trapperne, og det vælter ind ad døren med julekataloger og tilsvarende ønskesedler. Men vil du give en helt særlig og unik gave, som heller ikke koster så meget på miljøkontoen, kunne du overveje at lægge vintage under juletræet. Her er fire ideer:

1. Vintagetøj

Der er mange fordele ved at købe vintagetøj, både til sig selv og andre. Vintage er bæredygtigt, unikt, og ofte får man også rigtig god kvalitet for pengene. Når det er sagt, er tøj altid en udfording at give i gave, både nyt og gammelt, for man ved jo aldrig helt, om det sidder, som det skal. Så hvis du kaster dig ud i at købe vintagetøj i gave, så sørg for at have godt styr på modtagerens smag og mål, inden du står i butikken. Og husk at spørge ind til, om tøjet kan byttes, inden du svinger dankortet.

2. Vintage-accessories

En anden mulighed er at købe vintage accessories – en lækker taske, en smuk ring, et klassisk ur eller måske et silketørklæde? Der er rigtig mange fine vintage accessories at finde til både mænd og kvinder, som uden tvivl vil vække begejstring juleaften.

3. Gavekort til vintagebutik

Vil du gerne give en vintagejulegave, men er i tvivl om din modtagers størrelse og smag, sælger mange vintagebutikker også gavekort. På den måde er der ingen risiko for fejlkøb, og måske kan I endda få en god oplevelse sammen, når gavekortet skal indløses.

4. Vintage-læsestof

Kender du en, som elsker at gå på vintageskattejagt, så er bogen VINTAGE måske noget for hende. Med VINTAGE får hun nemlig masser af læsestof om, hvordan hun mestrer vintagejagten, hvad hun stiller op med sine fund, hvordan hun styler vintage og meget anden inspiration.

Glædelig jul og rigtig god vintagejagt! – Pia Storm

Psst… Find en liste over vintage-butikker i København på Pia Storms online vintageunivers Vintage Social

Denne uges præmie indeholder bogen VINTAGE, 3 x bæredygtige netstrømper og 1 x bæredygtige netstrømpebukser samt et gavekort til Ecoutures webshop på 300 kr.

Vind VINTAGE, bæredygtige netstrømper og gavekort til Ecoutures webshop

Denne anden søndag i advent kan du vinde Pia Storms bog VINTAGE, som vi hos Ecouture har læst med stor begejstring. I bogen guider Pia Storm dig til, hvordan du kommer i gang med at shoppe vintage, giver tips og tricks til vintageuniverset, baggrund og modehistorie og deler mange personlige historier.

Foruden bogen kan du vinde et gavekort til Ecoutures webshop på 300 kr, samt tre par netstrømper og et par netstrømpebukser, som du også kan købe på Ecoutures webshop. Strømperne og strømpebukserne passer perfekt til en smuk kjole, og så er de lavet af genanvendt nylon! Der er altså genbrug og genanvendelse for alle pengene i denne uges giveaway.

Læs også: Nylonstrømpens historie: Derfor skal strømpebukser være bæredygtige

Sådan deltager du: For at få fingre i den fine præmie skal du blot skrive i kommentarfeltet nedenfor, hvem der vil blive rigtig glad for netop denne uges præmie. Det kan være dig selv eller en, du holder af. Sidste chance for at deltage i konkurrencen er anden søndag i advent (d. 10. december) kl. 00.00. Du får direkte besked på din e-mailadresse mandag d. 11. december, hvis du har vundet. Held og lykke!

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

105 tanker om “2. advent-giveaway: Vintage under juletræet

 1. Mig, da jeg elsker alle mine kjoler 🙂

 2. Jeg ville blive meget glad for at vinde ❤️

 3. Jeg tror jeg ville dele med min søster – vi har begge sat os for at genbruge mere og købe mindre, så inspiration ville bestemt være fint!

 4. Jeg ville blive glad for bogen. Nylonstrømper lykkes det mig altid at ødelægge i første forsøg, så dem vil en af mine mindre klodsede veninder få glæde af?.

 5. Det ville jeg selv blive, helt enormt.. ? Jeg elsker at følge Pia på instagram, og jeg er selv igang med at fase over til vintage-stilen.. ?

 6. Den bog vil jeg jeg så gerne give til min fantastiske niece, som netop har skrevet kandidatopgave om formidling af bæredygtig mode ??

 7. Jeg ville selv elske den!!!

 8. Jeg vil da også gerne lægge mit lod i puljen. Stor fan af alle Ecotures kreationer – også de mega Nice strømpebukser. Mange julehilsner herfra ❤️

 9. Jeg ville glæde mig selv med denne gave. Strømperne står allerede på ønskesedlen.

 10. Den vil jeg gerne vinde. Vil nyde at læse i bogen og jeg vil komme tættere på at bære ensfarvede dine kjoler med gavekortet ??❤️

 11. Jeg vil selv blive glad for at vinde vintage-præmierne. Jeg er helt vild med tøj fra 40’erne, 50’erne og 60’erne – man kan være heldig at finde mode nu om dage som minder om det, men selve stilen de havde den gang er helt unik, for hver af de tider. Der er noget stilrent og feminint over det. Selve bogen vil jeg dele med min mor så håber jeg hun vil vise mig hvad hun gik i den gang hun var barn og ung, for den gang blev der ikke taget billeder som vi børn kan se nu her i eftertiden, jeg har kun nogle tegninger som hun lavede af tøj, da hun var teenager og drømte om flotte kjoler som i katalogerne.

 12. Jeg er helt tosset med vintage, så jeg ville selv blive mega glad!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.